Hoppa till sidans innehåll

SBBF-nyheter


Svenska Basketbollförbundet har sökt och fått beviljat projektstöd från Svenska Postkodstiftelsen för ett ledarskaps- och föreningsprojekt som basketföreningar i Sverige har efterfrågat. Projektet förstärker ytterligare svensk baskets viktiga roll i
 
Svenska Basketbollförbundet har sökt och fått beviljat projektstöd från Svenska Postkodstiftelsen för ett ledarskaps- och föreningsprojekt som basketföreningar i Sverige har efterfrågat. Projektet förstärker ytterligare svensk baskets viktiga roll i
 
Matchen avgjordes inte förrän i slutsekunderna, men till slut lyckades Sverige vinna mot Slovakien med 86-82. Därför slutar Sverige som gruppetta. – Jag är oerhört glad att vi avslutar [kvalet] så här, säger Sveriges förbundskapten Vedran Bosnic.
 
I denna nyhet hittar du en länk till SBBF:s direktsändning från IFU Arena där Sverige möter Slovakien kl 16:00. Kommentator är Jenny Håkanson.
 

2-för-1 mot Slovakien

(2017-08-18 15:36)
Det svenska herrlandslaget har spelat fantastisk basket. På lördag spelas den sista hemmamatchen mot Slovakien kl 16.00 i Uppsala. Vinst ger gruppseger. Därför tar SBBF fram ett 2-för-1-erbjudande för alla som köper biljett på plats!
 
Kvällens vinst mot Armenien innebär att Sverige är vidare till VM-kvalet. Siffrorna 93-70 övertygade inför IFU Arenas publik. – Det känns fantastiskt. Det känns så bra att vi redan har uppnått vårt mål, säger lagets kapten Alexander Lindqvist.
 
I denna nyhet hittar du en länk till vår Youtubesändning av Sverige-Armenien kl 19:00. Matchen kommenteras av Jakob Törnell och Jenny Håkanson.
 
Ikväll kl 19:00 tar Sverige emot Armenien en av de viktigaste matcherna på länge. Efter vinst mot Bosnien har Sverige saken i egna händer. Det kommer att finnas biljetter i dörren och vi hoppas på maximalt stöd av publiken.
 
Sverige tog ett stort steg mot vidare avancemang i VM-kvalet när kvalserien vände ikväll. Returmötet mot Bosnien/Hercegovina vanns med hela 88–72 och Sverige kan nu genom två hemmasegrar den 16:e och 19:e augusti säkra avancemang.
 

Välkomna Leydy och Isac

(2017-08-10 16:23)
Vi är glada och stolta över att presentera våra nya medarbetare Leydy Luna Gogolin och Isac Ericsson. Leydy kommer att se till allt kring tävling och utbildning rullar på. Isac kommer att fylla våra digitala kanaler med härligt innehåll.
 
Vi söker dig som har Steg 1-utbildning eller högre samt det rätta engagemanget och ledarskapet för att coacha något av våra seniorlag och utveckla unga spelare. Beroende på dig som sökande kan vi erbjuda en visstidsanställning på omfattning 30-50%.
 
Sverige förlorade bortamatchen mot Slovakien med 69-58 och hittills har alla hemmalag vunnit i Sveriges grupp. Bortamatchen mot Bosnien blir viktig på lördag men vinster hemma mot Armenien och Slovakien kan räcka för avancemang.
 

Licensiering av lag

(2017-08-09 13:40)
Säsongen 2017-2018 står inför dörren och det börjar bli dags att licensiera era lag. Bifogar härmed manual för licensieringen. Distriktsserier administreras av respektive BDF och förbundsserier samt RM och USM av SBBF.
 
Idag klockan 20:00 är det uppkast i VM-kvalmatchen mellan Bosnien och Sverige . Matchen går att se via SBBF:s Youtubekanal. Länk till sändning och livestats hittar du i denna nyhet.
 
Foto: Sofia Andersson. Åsa Jernmo, fd Johansson, är en av våra mest respekterade och meriterade domare någonsin. Hon avtackades välförtjänt av förbundets ordförande, Mats Carlson, och generalsekreterare, Lena Wallin Kantzy, på EM-kvalmatchen senast.
 

fiba-logo-952591

FIBA_Europe

Postadress:
Småland-Blekinge BDF
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress:
St Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:
Tel: +46 (0)36 34 54 80
E-post: This is a mailto link

Se all info