Hoppa till sidans innehåll

SBBF-nyheter


Nu är det möjligt för dig som går i nionde klass att söka in till våra två Riksidrottsgymnasium i Luleå och Mark.
 
Om en dryg månad inleder det svenska herrlandslaget VM-kvalet på hemmaplan. Nu har förbundskapten Vedran Bosnic tagit ut 24 spelare som kan bli aktuella för spel i de första två matcherna mot Ukraina (hemma) och Lettland (borta).
 

Premiär för SBBF Talks!

(2017-10-16 15:06)
Imorgon är det premiär för en ny satsning från oss - SBBF Talks! Vi kommer att börja sända korta inspirationspass (30 minuter) direkt på Facebook, där vi lyfter fram goda exempel från basketföreningar runtom i landet.
 
När Internationella Basketbollförbundet (FIBA) lanserar den nya världsrankingen för herrar har Sverige klättrat hela sju platser. Sverige ligger nu på 54:e plats i världen. Klättringen beror på att Sverige vann sin grupp i VM-kvalets första omgång.
 
Från Malmö (Malbas) i syd till Luleå (Gladan Basket) i norr. Imorgon startar årets upplaga av Riksmästerskapen för flickor och pojkar U15 och U16 med gruppspel hos 22 arrangörsföreningar spritt över hela Sverige.
 
Här kan du läsa det första månadsbrevet från vår ordförande Mats Carlson, där han kommenterar och tar upp aktuella händelser från styrelsens perspektiv. Ambitionen är att detta ska bli ett stående inslag i vår kommunikation.
 
Missa inte VM-kvalfesten i Norrköping! Efter ändrat speldatum är vi nu igång igen. Den 16 oktober är det biljettsläpp, och fram tills dess kan föreningar säkra prisvärda biljetter för 150 kr styck!
 
Som Generalsekreterare blir ditt uppdrag att leda och fortsätta driva den utvecklingsresa som påbörjats inom förbundet, att aktivt jobba med vision och målstyrning utifrån förbundsstyrelsens direktiv och att lyfta svensk basket
 
Uppsala Baskets head coach Kevin Gaines har utnämnts till assisterande coach för det svenska herrlandslaget. Gaines kontrakt sträcker sig fram till och med VM. – Jag är otroligt hedrad och glad och ser fram emot detta väldigt mycket, säger Kevin.
 
Folksam inför den 1 oktober en väldigt bra tjänst som heter ”Råd och Vård”. Den innebär att man kan få gratis rådgivning av sjukgymnast och även möjlighet att besöka sjukgymnast eller läkare kostnadsfritt.
 
I helgen genomförde 739 spelare födda '04 sitt första regionläger i Haninge, Huskvarna, Kinna, Vällingby (Stockholm), Örebro och Östersund. Som brukligt genomfördes utöver de 4 basketpassen även teoripass, yoyo-test, styrketräning och morgonjoggning.
 
Det är en stjärnspäckad trupp som den nye förbundskaptenen Francois Gomez har tagit ut inför EM-kvalmatcherna den 11 november mot Kroatien och den 15 november mot Makedonien.
 
Lena Wallin-Kantzy har bestämt sig för att lämna sitt nuvarande uppdrag som generalsekreterare på Svenska Basketbollförbundet, SBBF, när en efterträdare finns på plats. Lena medverkar i överlämningen till efterträdaren samt är fortsatt anställd.
 
På grund av att Euroleague inte vill följa FIBA:s tidsplan för landslagsverksamhet kommer Sveriges VM-kvalmatch mot Ukraina 23 november att flyttas till 24 november istället. Detta leder till organisatoriska utmaningar för oss.
 
Äntligen är det dags igen! Missa inte höstens stora basketfester. Damerna kvalar mot Makedonien och herrarna mot Ukraina i det historiska VM-kvalet. Biljettsläpp 2 oktober men föreningar kan redan nu säkra prisvärda biljetter!
 

fiba-logo-952591

FIBA_Europe

Postadress:
Småland-Blekinge BDF
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress:
St Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:
Tel: +46 (0)36 34 54 80
E-post: This is a mailto link

Se all info