Hoppa till sidans innehåll

Matchledare


En av de viktigaste funktionerna under en EB-omgång fyller matchledaren. Utan en bra matchledare flyter inte arrangemanget.

Matchledaren är beroende av att domare och lagledare hjälper till för att få flyt i arrangemanget. Som stöd till matchledare finns här nedan några saker man bör tänka på.

INNAN

SPELPROGRAM

Skriv ut spelprogram. Ett spelprogram bör matchledaren ha nära till hands. Ett spelprogram bör vara uppsatt i hallen så föräldrar, ledare och barn vet var de ska befinna sig - allt för att arrangemanget ska flyta på och att man undviker "onödiga" frågor.

PROTOKOLL

På hemsidan finns EB-protokoll för utskrift. Använd helst dessa då de är enklare att förstå för eventuella föräldrar som skriver protokoll.

PÅ PLATS

INPASSERING

De flesta hallar är s.k. "vaktmästarhallar" och då finns hallpersonal på plats som eventuellt kan besvara era praktiska frågor. I så lång utsträckning som möjligt försöker vi lägga EB-matcherna i sådana hallar. Men p.g.a. halltillgänglighet kan man behöva lägga omgångar i hallar där inpassering måste ske med kort. Ett sådant kort kan man låna från StBDF och i regel brukar man kunna komma in 30 min innan. Om ni är osäkra på om han hallen kräver kortinpassering, kontakta StBDF.

PLOCKA FRAM & AVGRÄNSA

Så tidigt som möjligt, plocka fram bänkar eller annat för att avgränsa spelplanerna. Var inte rädda för att be föräldrar om hjälp.

SÄTT UPP INFO

Sätt upp spelprogram och eventuell annan info som kan underlätta ert arbete.

MÄRK UPP SPELPLANERNA

För att underlätta för lagen och domarna att veta vilken spelplan man ska befinna sig på bör man markera spelplanerna ("A", "B" osv).

EFTER

PLOCKA UNDAN

När man lämnar hallen ska det givetvis se likadant ut som när man kom. Ta hjälp av domarkollegorna.

RESULTAT

Skicka in resultaten till StBDF. Det går utmärkt att maila in resultaten. Gör ni det kan ni när ni fått en bekräftelse slänga protokollen. Om ni inte mailar in protokollen, posta de så fort som möjligt till StBDF.

RAPPORTERA

Vi vill ständigt förbättra den verksamhet vi bedriver. I EB-hallarna är matchledarna StBDF:s ögon och öron. Rapportera gärna vidare om ni kommer på något som kan förbättras eller något som ni tycker fungerar bra.

Uppdaterad: 2016-11-23 09:26
Skribent: Sara Dutina
Epost: This is a mailto link


BorjaSpela_180x180

 

JSU_180x180

SAMARBETSPARTNERS

BS_180x180

 

 SISU_180x180

 

 


 

 

Postadress:
Stockholms BDF
Smedjegatan 8
131 54 Nacka

Besöksadress:
Smedjegatan 8
131 54 Nacka

Kontakt:
Tel: se under kontakter
E-post: This is a mailto link

Se all info