Hoppa till sidans innehåll

Kommersiell Chef till Svenska Basketbollförbundet (SBBF)

29 MAJ 2019 15:51
Svenska Basketbollförbundet har höga ambitioner och mål om en stark tillväxt framåt inom flera områden, som ett led i detta rekryterar vi nu en Kommersiell Chef, en nyckelfunktion för vår fortsatta utveckling och strategi.
 • Uppdaterad: 29 MAJ 2019 15:51

Basketboll är en av världens största idrotter, såväl vad gäller antalet utövare som publik, media och kommersiellt. Det är en sport som växer snabbt och den är starkt förknippad med musik, mode och starka personligheter. Även i Sverige är utvecklingen mycket positiv och uppmärksamheten och intresset för vad vi gör och står för ökar. Svensk Basket tar ett stort socialt ansvar och är en av de idrotter i Sverige som är mest framgångsrik vad gäller integration och jämlikhet. Basketen driver idag många viktiga initiativ för att göra sporten tillgänglig för alla samt ta plats i debatten. Vi tar ansvar och är inte rädda för att ta plats! Den största delen av detta arbete sker lokalt i våra föreningar och distrikt men Svenska Basketbollförbundet har ett ansvar i att styra, leda, inspirera samt marknadsföra verksamheten.

Rollen
Svenska Basketbollförbundet har höga ambitioner och mål om en stark tillväxt framåt inom flera områden där kommersiella rättigheter samt utveckling av nationella och internationella evenemang är högt prioriterat. Som ett led i detta rekryterar vi nu en Kommersiell Chef, en nyckelfunktion för vår fortsatta utveckling och strategi. Rollen innebär ett strategiskt så väl som operativt ansvar för att utveckla ett tydligt affärskoncept för SBBF, samt att identifiera nya och utveckla befintliga partnerskap B2B för att stärka förbundets kommersiella intäkter. Arbetet innebär ansvar för paketering, marknadsföring och varumärkesarbete.

Som Kommersiell chef är du en del av Marknadsutskottet och ingår i vår ledningsgrupp. Du rapporterar direkt till Generalsekreteraren samt arbetar på en strategisk nivå med direkt kontakt även mot förbundets styrelse. Kontoret är placerat på Idrottens Hus vid Skanstull i Stockholm. I tjänsten ingår både resor och arbete utanför normal kontorstid.

Några av dina ansvarsområden och arbetsuppgifter:

 • Utarbeta och utveckla ett tydligt affärskoncept för SBBF.
 • Identifiera och bygga starka partnerskap B2B och generera långsiktiga intäkter.
 • Ta fram en marknads- och varumärkesstrategi, löpande utveckla och stärka SBBFs och Svensk Baskets varumärke.
 • Utveckling samt optimering av SBBFs närvaro inom alla relevanta sälj- och kommunikationskanaler.
 • Omvärldsbevakning.

Din profil:

 • Dokumenterad erfarenhet från försäljning och marknadsföring i ledande befattning.
 • Erfarenheter från framgångsrik paketering och varumärkesbyggande.
 • Mycket god förmåga att kommunicera, förhandla och att skapa resultat.
 • Erfarenhet av att driva förändringsarbete.
 • Erfarenhet av och känsla för hållbarhetsfrågor och de faktorer som driver trender, bransch och marknadens beteende.
 • Meriterande med erfarenhet från idrottsvärlden och/eller hur demokratiskt styrda verksamheter fungerar.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska så väl som på engelska.

Vi söker dig som är en engagerad marknadsorienterad ledare och en ”doer” med ett arbetssätt som passar inom gränssnittet idrott, försäljning och marknad. Du tycker om och har erfarenhet av att driva kreativa processer i kombination med en förståelse för CSR, strategiarbete och varumärkesfrågor. Du kombinerar en god strategisk förmåga med en ”hands-on-mentalitet”. Handlingskraft, pragmatism och enkelhet i kombination med gott omdöme och stark drivkraft är viktiga egenskaper. Du drivs av att bygga långsiktiga relationer och skapa resultat tillsammans med andra.

Låter detta spännande?  Välkommen med din ansökan! Ansök här och bifoga ditt CV och personliga brev, notera att vi ej tar emot ansökningar via mail med hänvisning till GDPR.

Urval och intervjuer sker löpande. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Jessica Fontin, This is a mailto link eller Cecilia Wilander, This is a mailto link

Ansök här >>>
Läs mer >>>


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

  

 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info