Hoppa till sidans innehåll

Skåne BDF söker projektledare för "Hemmaplan"

22 JUL 2019 12:09
Skånes Basketbollförbund söker supertalang till Svensk Baskets viktigaste coachuppdrag! Vill du vara den som ser till att Svensk Basket tar kommandot inom idrottsrörelsens arbete för inkludering och etablering av föreningsliv i utsatta områden?
  • Skapad: 22 JUL 2019 12:09

Skåne Basket driver sedan 2017 initiativet Hemmaplan, vars huvudsyfte är att sprida basketsporten genom etableringar i socioekonomiskt utsatta områden som saknar ett aktivt föreningsliv. Här har utvecklats en metod ”Partnerföreningar i utsatta områden”, som bygger på en nära samverkan mellan basketförbund, skola, kommun och föreningar. Hemmaplan är inspirerat av danska Börnebasketfonden som fått sporten att växa med 30% i Köpenhamnsområdet. För mer info, se www.hemmaplan.org. 

För att leda arbetet med att sprida basket till socioekonomiskt utsatta områden söks nu en ny Projektledare för Hemmaplan. Projektledaren ska vara en basketcoach med god förmåga att ”äga golvet”, dvs leverera basketverksamhet som inspirerar både spelare och ledare, men även god organisatorisk förmåga för att skapa förutsättningar för starka och hållbara föreningar att växa fram. Rollen är en projektanställning på heltid under tidsperioden 20190901-20210331, och där huvudsyfte under det första året kommer vara att driva ett antal implementeringar av Hemmaplans metod, som testar olika varianter och anpassningar. 

Projektledaren för Hemmaplan kommer att rapportera till Skåne Baskets kanslichef och styrelse, samt till projektledaren för Vinnova-projektet ”Eos Cares – en skalbar modell för idrott & integration”, från vilket Hemmaplan hämtar sin huvudsakliga finansiering. I Projektledarens uppgifter kommer även ingå att skapa förutsättningar för den egna rollen att permanentas efter projektanställningstiden, som ansvarig för vidareutveckling av Hemmaplan, alternativt som Verksamhetschef för en eller flera av de föreningar som startats upp under projekttiden. 

Projektledaren kommer primärt att vara verksam inom sydvästra Skåne, dvs området Malmö-Burlöv- Lund, men kommer över tid även att arbeta med att skapa förutsättningar för Hemmaplan-implementeringar inom hela länet. Arbetstiden är flexibel, men med tonvikt på veckodagar kl 15-20 då den huvudsakliga basketverksamheten äger rum. 

Prioriterade kvalifikationer: 

- Förmåga att stå på golvet och leda högkvalitativ basketverksamhet för barn och ungdomar 

- Förmåga att rekrytera, inspirera och vägleda ungdomsledare 

- God kommunikations- och samarbetsförmåga, bl a för att samverka med skolor och att rekrytera samarbetspartners och finansiärer till föreningarna  

- Förmåga att tänka entreprenörsmässigt och utveckla hållbara och professionella strukturer för idrottsföreningars verksamhet 

 

Inom projektbudgeten finns utrymme för en lönesättning som är konkurrenskraftig både för coachuppdrag inom Svensk Basket och för strategiska projektanställningar inom social verksamhet. Möjlighet till successiv omförhandling kommer att finnas utifrån Projektledarens förmåga att driva intäkter till Hemmaplans verksamheter. 

Ansökan med CV och presentation skickas till Axel Wallin Ajazi, projektledare Eos Cares, på This is a mailto link. Ansökningar bearbetas fortlöpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta Axel på 070-7367472, eller Sverker Olsson, vice ordförande i Skåne Basket, på 073-8443373. 


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

  

 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info