Hoppa till sidans innehåll

3x3-finalhelg i Nordstan

30 AUG 2019 10:22
Sverigetouren i 3x3 avslutas i helgen i Göteborg och inne i Skandinaviens mest besökta shopping center - Nordstan. Två spelplaner, mycket publik, många bra lag och matcher väntar när först årets sista turnéstopp och därefter Sverigefinalen äger rum.
  • Skapad: 30 AUG 2019 10:22

Toppbild: Anders Tillgren

Intresset är stort för den svenska tourfinalshelgen med lag förutom från Sverige även från Danmark, Estland, Mongoliet, Tyskland och Ukraina.

Förra årets premiärbesök för basket och 3x3 inne i Nordstan blev både en sportslig, publik som medial succé. Årets förutsättningar är till och med ännu bättre: 

-  Det är otroligt kul och glädjande att vi för andra året i rad får Nordstan som finalarena för Sverigetouren i 3x3. Väldigt mycket folk kom och stannade förra året till för att se på matcherna och intresset lär inte vara mindre i år då vi dessutom har ytterligare en spelplan där besökare själva kommer kunna prova att spela basket, säger Mats Elsnitz, ansvarig på Svenska Basketbollförbundet för 3x3.

Under lördagen genomförs i Nordstan först 3x3 Sweden Tour Stop #5, vilket är sista chansen att kvala in till söndagens finalturnering där vinnarna åker hem med både ära, medaljer och en segercheck. 

Bild: Anders Tillgren

För svensk basket är aktiveringar som denna en av anledningarna till att intresset för basket växer. Mätningar visar att få sporter ökar i intresse så mycket som vår sport.  - Det är här vi möter massor med folk som annars inte skulle ha tänkt på basket, vi visar upp något riktigt coolt och de bär med sig detta hem,  steget till att titta på basket på TV eller säga ja när barnen vill börja spela fast de har flera andra sporter blir lite kortare säger Johannes Wohlert, marknads- och kommunikationsansvarig på SBBF.

 

Helgens tider inne i Nordstan: 
Lördag: Kvalturnering kl 11.30-19.00
Söndag: Tourfinal kl 11.30-17.00 
Lördag-söndag: Kl 10-18 prova-på-basket för alla åldrar

Finalhelgen på Sweden 3x3 Tour i Göteborg arrangeras av Svenska Basketbollförbundet i samarbete med Göteborg & Co, Nordstan, KFUM Göteborg Basket och Westra Sveriges Basketdistriktsförbund.

 

 

Skribent: Johannes Wohlert
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

 Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info