Hoppa till sidans innehåll
Foto: TOBIAS STERNER

Kevin Gaines ny assisterande coach till herrlandslaget

2017-10-04 15:17
Uppsala Baskets head coach Kevin Gaines har utnämnts till assisterande coach för det svenska herrlandslaget. Gaines kontrakt sträcker sig fram till och med VM. – Jag är otroligt hedrad och glad och ser fram emot detta väldigt mycket, säger Kevin.
  • Uppdaterad: 2017-12-07 08:17

Precis som förbundskapten Vedran Bosnic och assisterande coach Adnan Chuk fortsätter Kevin Gaines med sitt uppdrag i klubblaget. Första match med landslaget blir VM-kvalmatchen mot Ukraina den 24 november i Norrköping.

När det stod klart att nuvarande assisterande coach Fredrik Joulamo blir ny landslagsansvarig började förbundskapten Vedran Bosnic att titta på ersättare. Även om Joulamo officiellt tillträder först den 1 januari så är det viktigt att staben är intakt från första matchen i november. Valet föll på Uppsala Baskets 36-årige head coach Kevin Gaines. Efter sex år i Basketligan som assisterande coach fick Kevin Gaines säsongen 2013/2014 förtroendet som head coach i Uppsala med en helsvensk satsning.
– Kevin är en yngre och mycket talangfull coach som förstår basket och som gör ett fantastiskt jobb med spelarna och laget i Uppsala. Han vill utveckla sig och vi kan dela kunskaper med varandra, jag är glad över att vara en del av det, säger Vedran Bosnic.

Alla i coachstaben har kontrakt med herrlandslaget så länge VM-kvalet fortgår och även över VM, om Sverige skulle kvalificera sig dit. Precis som i de flesta andra länder är landslagsuppdraget något som kompletterar klubblagsuppdraget, Vedran Bosnic coachar Genève Lions och assisterande coach Adnan Chuk är head coach för Norrköping Dolphins. Sverige spelar i en fyralagsgrupp där Turkiet, Lettland och Ukraina ingår. Alla lag möter varandra hemma och borta under tre kvalfönster i november, februari och juni. De tre främsta lagen går vidare till kvalets sista omgång.

Sveriges matcher:
Sverige-Ukraina den 24 november i Norrköping
Lettland-Sverige den 26 november i Riga

Sverige-Turkiet den 23 februari
Ukraina-Sverige den 26 februari

Sverige-Lettland den 28 juni
Turkiet-Sverige den 1 juli

Skribent: Isac Eriksson
Epost: This is a mailto link


 
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

  

 

Basketapp

appstoreGoogle

adlibris_190x150 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info