Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anders Tillgren

Norrort letar efter revansch i herrarnas Final Four

29 MAR 2019 11:12
I helgen åker Team 4Q, Bankeryd och Akropol till Fribergahallen, Stockholm, för att kämpa om titeln som bästa lag i Basketettan. Norrort, som förra året förlorade en gastkramare i finalen, hoppas nu att hemmaplan ska hjälpa dem säkra titeln.
  • Skapad: 29 MAR 2019 11:12

– Man brukar säga att för varje vinst kommer man närmare en förlust, säger Norrorts coach Roger Lundin Men vi vill nog gärna försöka behålla vår nolla. Sen har vi ingen aning om hur det går. 

Norrort, som är samarbetet mellan Täby och Djursholm, har i snitt vunnit sina matcher i Basketettan Norr med nästan 30 poäng per match. Nu, som vinnare av sin serie, ställs de inledningsvis mot tvåan i Basketettan Södra, Team 4Q från Helsingborg. Skåningarna är ett namnkunnigt gäng, där både Alexander Nilsson och Srdjan Vukovic är stora spelare som är kända från Basketligan, men coach Lundin gillar Norrorts chanser:

– Vi har stora spelare också, så vi kan matcha upp. Vi är ett brett lag. Vi har tittat lite på södra och om man tittar på speltid går de ganska hårt på sina förstafemmor, men mina spelare kanske spelar 25 minuter per match som mest. 

Coach Lundin har rätt: Han har ingen spelare i truppen som snittar mer än 25 minuter per match. De lever på sin bredd -- kanske mer utav tvång snarare än planerat: 

- David Niklasson är den spelaren vi har tappat från förra året. Vi levde väldigt mycket på hans poäng så när han försvann fick vi sprida poängen på våra andra spelare, och det tycker jag att vi har gjort bra. 

Säsongen 2017/2018 ställde Norrort upp med i princip samma manskap som i år, med David Niklasson som det stora bortfallet. Även förra året spelade Norrort i Basketettans Final Four, men då förlorade de snöpligt med en ynka poäng i finalen mot Fryshyset. Roger Lundin coachade inte det laget, men han är övertygad om att förlusten inte har satt några spår i årets upplaga av Norrort. 

– Nej, det finns inga spöken. Det var väldigt mycket tillfälligheter i den matchen, har jag hört. 

I den andra semifinalen spelar vinnaren av Basketettan Södra, Bankeryd, mot tvåan i Norra, Akropol. Stockholmslaget Akropol är ute efter att kröna en makalös resa där de gått från att förra säsongen vunnit tre matcher och slutat på elfte plats i tabellen, till att i år ha vunnit tolv och nu får chans att slåss om titeln. 

Första semifinalen spelas kl 13:00 på lördag. Om du inte har möjlighet att ta dig till Fribergahallen kan du se matcherna på SolidSport.

Skribent: Johannes Grufstedt


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

  

 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info