Hoppa till sidans innehåll

Jan Jacobsenstipendiet till Joanna Ausmann

19 AUG 2010 13:39
Den andra personen som 2010 tilldelats förre förbundsordföranden Jan Jacobsens utbildningsstipendium är Joanna Ausmann. Joanna kommer från Lidingö men spelar numera för Eos i Lund.
  • Skapad: 19 AUG 2010 13:39

När Jan Jacobsen hastigt avled i juni 2008 beslutade familjen att inrätta detta stipendium då Jan vurmade för hur viktigt det är att utbilda sig i kombination med sitt idrottande, vare sig man är spelare eller ledare.


Varje år är det fyra personer som tilldelas Jan Jacobsenstipendiet – en manlig spelare, en kvinnlig spelare, en manlig ledare och en kvinnlig ledare. Alla 2010 års stipendiater kommer att presenteras på basket.se och idag är det dags för vår kvinnliga spelare.

 

Joanna Ausmann kommer från Lidingö och hon började spela basket vid nio års ålder. Hon spelade i Basketettan Norra med KFUM Lidingö Baskets damlag till och med gymnasietiden. Därefter flyttade Joanna till Boston för att spela collegebasket på Northeastern University i NCAA:s förstadivision. I Boston studerade Joanna Pre-Medicine under två år. De senaste åren har hon spelat i Basketettan Södra och i Damligan med Eos Lund. 2008 började Joanna på Tandläkarprogrammet vid Malmö Högskola. Hon har nu tre år kvar på utbildningen.
 

-Att tilldelas Jan Jacobsenstipendiet betyder mycket för mig. Dels för att jag kände Jan personligen och såg hans stora engagemang i framförallt Lidingö Basket där han följde mig i alla år. Men även för att det är tufft att plugga på helfart och spela elitbasket, både tidsmässigt och ekonomiskt, säger Joanna Ausmann.


Joanna avser att fortsätta sina studier i kombination med spel med Eos Lund i Damligan.

 

Information om Jan Jacobsenstipendiet.

Skribent: Magnus Stråhle


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

  

 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info