Hoppa till sidans innehåll

Ny styrelse i SBBF

2018-04-14 17:03
Förbundsmötet 2018 har genomförts, den gamla styrelsen beviljades ansvarsfrihet och en ny styrelse valdes. Mats Carlson omvaldes på två år som ordförande.
  • Uppdaterad: 2018-04-19 09:10

Förbundsmötet genomfördes i Folksams lokaler och inleddes med att Lena Lindqvist från Folksam informerade om skadebenägenheten i svensk basket. Den är förhållandevis låg vilket är glädjande, för dem som vill veta mer kan vädna sig kostnadsfritt till Folksams tjänst Råd&Vård.

Därefter talade ordförande Mats Carlson om de två år som ligger bakom oss och tog upp landslagsarrangemangen, kampen mot matchfixning och jämställdhet som områden där vi har varit bra men också kan förbättra oss. 

Därefter kom RF:s ordförande Björn Eriksson och talade högljutt och vältaligt om ungefär samma utmaningar ur ett internationellt och tväridrottsligt perspektiv, Björn Eriksson valdes senare till mötesordförande.

Förbundsmötet fortlöpte sedan enligt plan och styrelse blev beviljad ansvarsfrihet efter att generalsekreterare Johan Stark gått igenom verksamhetsåren och förvaltningsberättelsen.

En motion väcktes, det yrkades bifall för att en tjänst på förbundskansliet ska tillsättas för att stötta distriktsförbundet. Förbundsstyrelsen yrkade avslag med motiveringen att det faller under generalsekreterarens ansvar att organisera arbetet på förbundskansliet. Förbundsstyrelsen föreslog dock att inkludera tillsättandet av denna tjänst i de mål som förbundsmötet hade att besluta om, vilket gjorde att motionärerna drog tillbaka motionen.

Mats Carlson blev enhälligt omvald till ordförande för den kommande mandatperioden enligt valberedningens förslag.

Efter en sluten omröstning, valberedningens förslag fick sällskap av två nya nomineringar under förbundsmötet, stod det klart att den nya förbundsstyrelsen ser ut som följande.

 

Svenska Basketbollförbundets styrelse 2018-2019

Mats Carlson, ordförande, 2 år (omval)

Björn Larsson, 2 år kvar på mandatet

Eva-Stina Johansson, 2 år kvar på mandatet

Tobias Frohm, 2 år (nyval)

Ebba Requin, 2 år (nyval)

Azuka Nnamaka, 2 år (nyval)

Ulf Klasson, 4 år (nyval)

Susanne Jidesten, 4 år (nyval)

Laszlo Cziszer, 4 år (nyval)

Nina Wahlgren Gill, 4 år (nyval)

Annicka Pärson, 4 år (nyval)

 

En mer detaljerad beskrivning av respektive ledamot kommer senare.

 

Valberedningen för den kommande mandatperioden består av:

Lars Lundquist, ordförande

Anna Westin

Sören Westin

Kristin Stenman

Under förbundsmötet avtackades också de avgående förbundsstyrelseledamöterna, där flera har stått för lång, trogen och väl utförd tjänst. Ann-Sofi Thelin, Thomas Persson, Remy Nilson och Pia Rosin har alla på sitt sätt varit ovärderliga för styrelsens arbete de senaste åren.

Valberedningen tackades även för sitt förnämliga arbete. Anna Westin sitter kvar och Jonas Morin, Peo Persson och Sonja Entzenberg lämnar.

Under förbundsmötet tilldelades även Peo Persson basketens förtjänsttecken i guld efter 25 år i basketens tjänst varav över 15 år på central nivå.

Skribent: Johannes Wohlert
Epost: This is a mailto link


 
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

   

Basketapp

appstoreGoogle

adlibris_190x150 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info