Hoppa till sidans innehåll

SBC tog dubbla SM-guld i 3x3 i Helsingborg

2018-07-09 13:23
I helgen avgjorde SM i 3x3 på SM-veckan i Helsingborg. Det blev en fantastisk inramning med perfekt väder, härlig stämning och tuffa matcher. SVT direktsände finalerna och tillslut stod SBC Sw3sh (dam) och Stockholm BC (herr) som som svenska mästare.
  • Uppdaterad: 2018-09-16 08:53

>>> Kolla SVT:s sändning från finalerna <<<

SBC Sw3sh bestod av kända namn från Svenska Basketligan och landslag. Ellen Åström, Elin Gustavsson, Kajsa Lundahl och Evelina Svensson gick obesegrade genom helgen, och vann över de regerande mästarna Team Göran i finalen, 11-3.

I Stockholm BC spelade flera av Sveriges högst rankade 3x3-spelare, med förstarankade Viktor Henriksson i spetsen. Tillsammans med Gustav Henriksson, Bruno Silva och Hugo Stålbröst fick SBC ta sig igenom många tuffa matcher innan de kunde lyfta SM-pokalen - vinst i finalen mot Team Red, 14-11.
På damsidan deltog sju lag, och på herrsidan var 14 lag med.

Under veckan och helgen har det också funnits möjlighet för alla som besökt tävlingsområdet i Helsingborg att testa på basket i vår Street Basketball Zone, skills challenge, spela matcher med sina kompisar och bara hänga och titta på bra basket.

Sammanlagt tre basketplaner mitt på den stora strandpromenaden på området Gröningen i Helsingborg - och med sol och värme var det många som stannade till för att kolla på de spännande matcherna eller testa på att skjuta några skott själva.

SBBF:s satsning på 3x3 är möjligt tack vare stöd från Svenska Spel och RF:s initiativ "Framåt för fler i rörelse". Till turneringen hade också LOKA varit med och sponsrat snygga matchställ till alla deltagande lag, i gult och blått.

SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet i samarbete med specialidrottsförbunden. I år var värdstäderna Helsingborg/Landskrona, som bjöd på perfekt väder för basketen. Sveriges Television är sändande bolag, och direktsände basketfinalerna i SVT1 och på SVTplay.se.

Syftet med SM-veckan är att under en veckas tid genomföra svenska seniormästerskap i olika idrotter i en och samma stad eller huvudort. SM-veckan genomförs vanligtvis varje år, vinter respektive sommar, och ska genomföras på olika orter i Sverige. Syftet är också att öka intresset för svensk idrott och dess olika grenar samt att öka SM-tecknens status.  

Kolla SVT:s sändning >>>
Resultat >>>
Alla bilder från 3x3 på SM-veckan >>>

 

 

Skribent: Isac Eriksson
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

   

Basketapp

appstoreGoogle

adlibris_190x150 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info