Hoppa till sidans innehåll
Foto: Johannes Wohlert (Basket)

Svensk Basket har en ny strategi

25 AUG 2019 13:58
Vid ett extra förbundsmöte den 24 augusti 2019 i Stockholm beslutades enhälligt att anta förbundsstyrelsens förslag till en ny strategi för Svensk Basket. Strategin består av en ny vision, en ny värdegrund samt nya mål för all basket i Sverige.
  • Uppdaterad: 25 AUG 2019 13:58

Den nya strategin är resultatet av ett två år långt arbete som startade vid Runö utanför Stockholm i september 2017. Sedan den samlingen har förbundsstyrelsen genom en rad olika arbetsgrupper fastställt nuläge, tagit ut riktningen och framför allt lyssnat på hela Basketsverige.

– Etapp 1 är nu avklarad och jag är väldigt glad och stolt över att Svensk Basket enats kring detta, säger ordförande Mats Carlson.

 

Ordförande Mats Carlson kunde klubba Strategi 2025 efter ett enhälligt förbundsmöte.

Förbundsmötet inleddes av RF:s ordförande Björn Eriksson som också blev vald till mötesordförande. Han redogjorde för RF:s arbete med Strategi 2025 och varför den har blivit antagen.  Den nya strategin bottnar i att svensk idrott förändras. Riksidrottsförbundet och i princip alla folkrörelser är påverkade av de nya samhällstrenderna och det som var givet förut är inte längre det. 

 

Detta i kombination med att den nuvarande strategin för Svenska Basketbollförbundet endast sträckte sig till år 2020 gjorde behovet av en ny strategi viktigt. – Tiden för vårt strategiarbete var helt rätt. Att det tagit tid gör ingenting, det viktiga har varit att ta fram en strategi som gäller för hela Svensk Basket och det innebär att vi gjort en mycket viktig resa där alla fått göra sig hörda, fortsätter Mats Carlson.

 

Den nya strategin består av en ny vision, en ny värdegrund och nya ambitionsmål som ska vara uppfyllda år 2025. På förbundsmötet presenterade delar av styrelsen strategin. Mats Carlson presenterade bakgrunden och processen, Susanne Jidesten presenterade den nya värdegrunden, Annicka Pärson presenterade visionen och Nina Wahlgren-Gill presenterade de nya ambitionsmålen.

 

Mest diskussion på förbundsmötet uppstod kring de båda målen att antalet licensierade spelare ska växa med 5% per år samtidigt som medelåldern på spelarna ska höjas från 16,7 till 20,0 år. Mats Carlson tillstod att det är tuffa mål men genomförbara då det finns många ställen i Sverige där basketen idag är för liten, något vi behöver ändra på.

 Nästa etapp kommer att ledas av bland andra generalsekreterare Johan Stark där Svensk Basket tillsammans ska ta reda på HUR vi ska nå vara mål.

– Detta är inget som förbundskansliet ska klura ut själva, utan det kommer att bildas flera olika arbetsgrupper inom Svensk Basket där vi tar fram planer på hur vi ska lyckas, men jag blir en lagledare i detta, säger Johan Stark.

 

Förslaget röstades igenom av ett enigt Förbundsmöte och nu är det upp till oss alla att kavla upp ärmarna och tillsammans arbeta för att nå våra gemensamma mål. Och vi kommer att ha väldigt kul på vägen!

 Se Strategi 2025 här >>>

Skribent: Johannes Wohlert
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

 Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info