Hoppa till sidans innehåll

Telge och A3 i FIBA EuroCup

2018-07-06 13:21
Telge Basket och A3 Basket (fd Udominate) är de svenska representanterna i FIBA EuroCup säsongen 2018/2019. De båda lagen lottades under gårdagen in i varsin grupp. Totalt deltar 40 lag i tävlingen. Gruppspelet startar den 24 oktober.
  • Uppdaterad: 2018-09-16 08:53

Det finns två europeiska klubblagsturneringar i FIBA:s regi. Den första är Euroleague, där de allra bästa lagen i Europa tävlar. Regerande mästare är UMMK Jekaterinburg som ifjol slog Sopron i finalen.

FIBA EuroCup är nivån under Euroleague. Här deltar 40 lag varav två från Sverige. A3 Basket och Telge Basket. A3 spelade även ifjol under namnet Udominate och blev utslagna av polska Gdynia efter att ha vunnit hemma och förlorat borta.

 

A3 hamnade i år i följande grupp:

A3 Basket

Botas, Ankara, Turkiet

BC Beroe, Stara Zegora, Bulgarien

Förloraren Euroleaguekvalet: Nadezha Orenburg (RUS) / Cukurova

Botas är en stark turkisk klubb som Frida Eldebrink har spelade för ifjol. De hamnade på fjärde plats i den turkiska ligan men åkte ut redan i kvartsfinal mot Cukurova, alltså laget som med hög sannolikhet även hamnar i samma grupp. På papperet är detta en mycket tuff uppgift för A3 men visst finns det hopp om en tredjeplats, som räcker för avancemang.

 

Telge Basket hamnade i följande grupp: 

Telge Basket

Artego Bydgoszcz (POL)

Spartak Vidnoje RUS)

Gorzow (POL)

Ifjol spelade A3 både mot Bydgoszcz och Spartak Vidnoje med förhållandevis bra facit. Vinster på hemmaplan och förluster på bortaplan. Bydgoszcz är ett av Polens starkaste lag och gick ifjol till final där det blev förlust mot Polkowice. I samma liga återfinns Gorzow som slutade på sjunde plats i grundserien och fick respass mot Wisla Krakow i kvartsfinalen. Spartak Vidnoje hamnade på femte plats i ryska ligan.

Även Telge är underdogs men har givet sin sämre seedning dock fått en bättre lottning. För att komma på tredje plats eller bättre krävs det dock att Klara Lundquist&Co plockar fram sitt allra bästa spel.

 

För komplett spelschema, tabeller, resultat mm klicka här

Skribent: Johannes Wohlert
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

   

Basketapp

appstoreGoogle

adlibris_190x150 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info