Hoppa till sidans innehåll

Alla utmärkelser i SBL dam och herr!

15 APR 2019 08:30
Det är slutspelstider i SBL, och årets utmärkelser ska delas ut. Här kommer vi kontinuerligt att uppdatera vilka som vunnit alla årets utmärkelser i båda ligorna, med motiveringar.
  • Uppdaterad: 22 MAR 2019 21:30

UTMÄRKELSER - SBL DAM 2018/2019

Årets MVP & Årets Forward: Chastity Reed, Luleå Basket
Hon värvades för att hon har rutin, för att vara en ledare och för att dominera. Kraven i Luleå är höga, förväntningarna större. Men är det någon som har levererat i årets SBL är det denna spelare. Hon ligger tvåa i poängligan, sjua i assistligan och nia i returligan samtidigt som hon spelar för ett topplag. Defensivt är det flera som håller henne som seriens bästa. Årets MVP tillika Årets Forward heter Chastity Reed. 
Hela pressmeddelandet >>>

Årets guard: Klara Lundquist, Telge Basket
Vinnare av skytteligan. Given landslagsspelare. Succé i Euro Cup. En av svensk baskets största profiler. Vi är glada som får bevittna hennes framfart på nära håll. Denna omröstning var inte särskilt jämn utan det blev en jordskredsseger med 88% av alla röster. Årets guard i SBL dam heter Klara Lundquist!
Hela pressmeddelandet >>>

Årets center: Louice Halvarsson, Wetterbygden Sparks
Årets center kommer att gå till historien som en av de bästa basketspelarna Sverige har haft genom tiderna. Men vi skriver inget avskedskapitel ännu. Tvärtom har årets center efter uppehåll kommit tillbaka och är en av de främsta orsakerna till att hennes lag spelar slutspel i år. Med ett fantastiskt rörelsemönster, en grym vilja och stor rutin har hon flera år kvar på sin absoluta toppnivå. 17 poäng och 10 returer per match gjorde hon i grundserien. Årets center i SBL dam heter Louice "Lollo" Halvarsson!
Hela pressmeddelandet >>>

Årets försvarare: Louise Noaksson, IK Eos Lund
Bra försvarare får ju ofta stå i den mediala skugga som scorers och bolltrollare skapar. Men lita på att motståndare har koll på dem. Årets försvarare kan verkligen låsa ner motståndare och hon lägger ner mycket tid på att studera dem individuellt innan matcherna. Hon är dessutom en av SBL:s absolut mest energigivande spelare och det är hög tid att hon får skina. Årets försvarare i SBL dam heter Louise Noaksson!
Hela pressmeddelandet >>>

Årets stjärnskott: Ida Fredrikson, Högsbo Basket
Årets stjärnskott går till en spelare som verkligen har övervunnit hinder, tagit ansvar och vunnit respekt i SBL dam. Hon skadade korsbandet 2016 och har sedan dess arbetat stenhårt för att komma tillbaka. I år snittade hon 6,7 poäng och nästan 3 assist per match. Det är en spelare som motståndarlagen aldrig släpper med blicken för då smäller hon i en trepoängare. Årets stjärnskott i SBL dam heter Ida Fredrikson!
Hela pressmeddelandet >>>

Årets artist: Tiffany Brown, A3 Basket
Årets artist ser passningar där ingen annan gör det. Med sin snabbhet och teknik bjuder hon på stor show när hon är som bäst. Hon toppar assistligan överlägset i SBL med drygt 7 assist per match och de kommer på alla möjliga sätt. Utöver detta kan hon explodera poängmässigt också. Årets artist i SBL 2018-2019 heter Tiffany Brown.
Hela pressmeddelandet>>>

Årets coach: Jurgita Kausaite, Norrköping Dolphins
Årets coach är en av de mest meriterande basketmänniskorna i Sverige. Hennes meriter matchas endast av hennes omtanke om sina spelare och hennes passion för basketsporten. Med en stark vilja, en enorm arbetsinsats och djup kunskap har årets coach lyckats att för Norrköping Dolphins till en fjärde plats i tabellen och en hemmaplansfördel i kvartsfinalerna. Bedriften blir inte mindre av att hon i princip var tvungen att värva ihop ett helt nytt lag inför säsongen. Årets coach i SBL säsongen 2018/2019 heter Jurgita Kausaite! 
Hela pressmeddelandet >>>

Årets domare: Shaker Nasrollah
Årets domare tar sin andra raka utmärkelse då han har fortsatt på väl inslagen väg. Årets domare kombinerar denna balansgång mellan att synas som matchledare med en god dialog med spelare och ledare för att se till att matcherna avgörs av spelarna, som det populärt heter. Årets domare i SBL dam är Shaker Nasrollah.

Årets matcharrangör: Luleå Basket
Detta är den mest förutsägbara vinnaren av detta pris men ska sanningen fram börjar Luleå få konkurrens. Det beror inte på att Luleå dippar utan att fler har höjt sig. Ribban för hur ett basketarrangemang ska se ut sätts dock alltjämt av årets vinnare. Upplevelsen som besökare är bäst i Luleå Energi Arena hur du än vänder och vrider på det och det - gott folk - kommer inte av sig självt. Årets matcharrangör i SBL dam 2018-2019 är Luleå Basket.
Hela pressmeddelandet >>>

Årets lyft: Högsbo Basket
De står inte bara bakom Sveriges största ungdomsturnering, egenbyggd arena och massor av baskettradition. I år tog de steget upp i SBL dam, gjorde en kanonstart och pressade till och med Luleå i den första kvartsfinalen. Arrangemanget är ett av de bästa i Sverige - det finns en glöd och passion för basketsporten här som går att ta på. Högsbo Baskets resa har bara börjat och vi är övertygade om att de kommer att fortsätta växa och ta mer plats i Sveriges näst största stad. Årets lyft i SBL dam är Högsbo Basket!
Hela pressmeddelandet >>>

Svenska Mästare -
MVP i finalserien: -

 

UTMÄRKELSER - SBL HERR 2018/2019

Årets MVP & GuardNimrod Hilliard IV, Borås Basket
Han värvades som en stjärna och laget byggdes runt honom. Borås såg potentialen mest av alla men skador stod i vägen. Men i år har årets MVP, årets guard och årets artist blommat ut till att bli SBL:s bäste spelare. Han snittar 19 poäng och över 6 assist per match men först och främst har han fört sitt lag till en andraplats i grundserien. Årets MVP tillika årets guard i SBL 2018-2019 heter Nimrod Hilliard IV! 
Hela pressmeddelandet >>>

Årets forward: Auston Barnes, Södertälje Kings
Ingen spelare i SBL är mer allround än årets forward. Han levererar nästan varje match både offensivt och defensivt. Ständigt farlig, ständigt relevant. Han kan låsa ner motståndare likaväl som sänka avgörande skott i slutsekunderna och han har växt fram som den viktigaste spelaren hos serievinnarna Södertälje Kings. Årets forward i SBL 2018-2019 heter Auston Barnes.
Hela pressmeddelandet >>>

Årets center: Joakim Kjellbom, Norrköping Dolphins
Vad skriver man när en spelare för sjätte året i rad plockar hem samma utmärkelse? Hur dominant kan en spelare vara på en och samma position i så många år? Oavsett vad motståndarna värvar in, oavsett vad de kastar hans väg så står årets center stadigt i tresekundersområdet och skickar upp bollar på läktaren i försvar, dunkar i anfall och inger fruktan i största allmänhet. Årets center i SBL 2018-2019 heter Joakim Kjellbom.
Hela pressmeddelandet >>>

Årets stjärnskott: Felix Terins, Nässjö Basket
Vilket genombrott! Fjolårets 2,3 poäng per match har gått upp till 12,5 poäng per match och nu snackar alla om 20-åringen i Nässjö. Han skjuter treor, pull ups, tar den korgen och gör mål på alla möjliga sätt. Höjdpunkten blev 33 poäng i en match som är den elfte bästa poängnoteringen av en spelare hela säsongen. Årets stjärnskott i SBL är Felix Terins! 
Hela pressmeddelandet >>>

Årets artist: Nimrod Hilliard IV, Borås Basket
I vår fartblindhet är det ofta nyttigt att blicka tillbaka för att kunna uppskatta det som sker framför våra ögon just nu. Årets artist är den förste spelaren sedan legenden Doremus Bennerman som vinner för andra gången. På den nivån har han lagt sitt spel och förtrollat sin omgivning. Inte nog med att han är värd entrépengen själv, han för sitt lag till vinster också. Årets artist, för andra året i rad, är Nimrod Hilliard IV.
Hela pressmeddelandet >>>

Årets försvarare: Auston Barnes, Södertälje Kings
Livet handlar mer om försvar än om anfall säger de basketmänniskor som har vunnit livserfarenhet. Anfall är bästa försvar svarar den yngre generationen. Auston Barnes förenar en ung mans atletism med en gammal mans vishet. Hans motor slutar aldrig, han tar stolthet i sitt försvarsarbete och han klistrar ihop Södertäljes försvar på ett sätt som gör att endast ett lag släppte in mindre poäng än Södertälje hela året. Årets försvarare i SBL 2018-2019 heter Auston Barnes.
Hela pressmeddelandet >>>

Årets coach: Boris Balibrea, Wetterbygden Stars
Noggrannhetenergi och innovation. Årets coach formar genom sitt arbetssätt spelare, lag och organisation. Wetterbygden spelar en modern basket som ställer tuffa frågor till alla motståndareArkitekten bakom bygget är kanske ännu inte basketens svar  Gaudi och Wetterbygden är inte ännu La Sagrada Familia, men den unge coachen är på god väg. Årets coach i SBL heter Boris Balibrea! 
Hela pressmeddelandet >>>

Årets domare:

Årets matcharrangör: Jämtland Basket
En gång är ingen gång, två gånger är en vana. För andra gången på tre år går priset som årets matcharrangör till denna organisation. Klubben har höjt sin publiksiffra för fjärde året i rad och fortsätter med att bygga flera upplevelser kring själva matchen. De vänder och vrider på produkten för att deras fans ska få bättre upplevelser och de lyckas! Årets matcharrangör i SBL 2018-2019 är Jämtland Basket.
Hela pressmeddelandet >>>

Årets lyft: Wetterbygden Stars
Här spelades världens sista match utan trepoängslinje. Här verkade Miki Herkel, en av svensk baskets största legender genom tiderna och här har många landslagsstjärnor fostrats. Men hur mycket nobel historia vi än kan lyfta fram lever passionen i framtidstron. Wetterbygden Stars har visat att basketen är framtidens sport i regionen genom smarta värvningar, häftiga matcharrangemang och ett modernt tilltal. Wetterbygden matters i svensk basket, Årets lyft i SBL herr är Wetterbygden Stars!
Hela pressmeddelandet >>>

Svenska Mästare -
MVP i finalserien: -

Skribent: Isac Eriksson
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

  

 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info