Hoppa till sidans innehåll

Andra regionlägret för U15 (-04) genomfört

13 DEC 2018 14:00
Då var läger två för U15 avklarat och vilken helg det blev. Med hela 540 spelare, från 87 olika klubbar, igång från Sundsvall i norr till Lund i söder så kan vi lugnt säga att det blev en kanonhelg.
  • Skapad: 13 DEC 2018 14:00

Vi hoppas att vi har inspirerat många i sitt fortsatta basketspelande och att spelarna även har fått med sig nycklar som de kan använda vad de än tar sig an här i livet. 

Vi hann med fyra basketpass, ett styrkepass, ett teoripass, ett yoyo-test, en morgonjogg, två övernattningar och en hel del mat och skratt där emellan också! Allt detta möjliggjordes då våra ca 50 helt fantastiska ledare gav sitt allt under dessa dygn för att träna, hjälpa och stötta dessa underbara ungdomar.  

Basketpassen genomfördes utifrån den gemensamma träningsplaneringen, som tidsenligt i högre grad bygger på spelbaserade övningar där spelarna får jobba med att utföra tekniska färdigheter under mer matchlika förutsättningar.

Spelarna fick under teoripasset en ordentlig genomgång och viktiga nycklar gällande träning, återhämtning, sömn och näring. 

Under Yoyo-testet fick vi se att väldigt många hade gjort fina framsteg. Det känns både kul och viktigt då uthålligheten är något vi vill få ungdomarna att förstå vikten av. Vi mäter följande egenskaper i detta test: 

* Ansträngningsvilja
* Accelerationssnabbhet
* Bålstyrka
* Återhämtningsförmåga
* Reaktionsförmåga 

Kort från varje regions regionansvariga
"Vi lägger som sagt mycket fokus på helheten. Då vi vet att det är alldeles för ofta som det är överbelastningsskador som sätter stopp för träning på högstadiet och tyvärr ännu mer på gymnasiet".

Sist men garanterat störst tacksamhet och beröm ger vi till lägrets ledare Anna Floren Olsson, Ellinor Fransson, Agnes Mellström, Anders Thomasson, Mårten Lindström, Wictor Wideheim, Arvid Hemberg, Tom Karlsson, Carl Mattsson, Albin Lundqvist, Anthony Nusca, Karl Paulsson och såklart suveräna arrangören IK Eos!

Jörgen Fastberg, Södra

”Stort Tack till alla de tjejer och killar som gav oss förtroendet att utbilda dem under helgen och som dessutom skötte sig alldeles utmärkt! Vi ser stora framsteg från läger till läger både på och utanför planen.

Region är ett komplement till klubblagsverksamheten och vårt fokus är på att utbilda på flera plan än bara på planen. Vi tror och hoppas att spelarna får många nya vänner på våra läger och bland annat får jobba på att respektera, hjälpa och stötta varandra! Regions utbildningsverksamhet är en pågående process och det är glädjande att se hur spelarna blir mer och mer självgående och ansvarstagande läger för läger.

Stort Tack också till våra fantastiska ledare: Sofie, Olle, Markus, Bakar och Michell som gör ett jättejobb samt självklart Emma och hennes gäng av duktiga och oumbärliga fysios!”

Christer Sjögren, Stockholm Nord 

”Under basketpassen var det full fart där lysande prestationer blandades med misstag. Coacherna var mycket nöjda med att spelarna vågade försöka göra saker i så hög fart att det skedde misstag ibland, och att spelarna snabbt lyckades ställa om till att fokusera på nästa moment efter ett misstag skett. Både kill- och tjejgruppen var också fantastiska på att stötta varandra och high-fives delades ut både i med- och motgång. Det var också mycket positivt att spelarna under lägret började förbereda sig för träningarna genom att läsa igenom träningsplaneringen, vilket både förbättrade inlärningen och kortade ner coachernas genomgångar.

Inför yoyo-testet fick spelarna veta sina resultat från U14. Efter testet var det många som frågade ivrigt om de skulle få springa yoyo igen på nästa läger, antingen för att de ville förbättra sitt resultat ytterligare eller få en ny chans att sätta personligt rekord.

Till sist ett stort tack till regionledarna Andrew Pleick, Calle Ellis, Hans Hägg, Johan Högberg, Nina Bernacka och Theodor Nilsson.”

Jesper Andersson, Mellersta 

”I helgen stod Nyköping Basket som värdar för Svenska Basketbollförbundets Regionläger. Förutom spelare från Nyköping deltog även spelare från 15 andra klubbar. Det kom spelare från Småland, Östergötland, Sörmland, Gotland och Södertälje som tillhör den östra regionen.

Efter sedvanligt upptaktsmöte var det dags för det första basketpasset för halva gänget. Tjejerna tränades av Rolle Busk och Benjamin Howard medan killarna tränades av Pejang Tahmasebi och Mille Panic. Som uppvärmning körde vår ena fysio Johanna Lundvall "basketsmart" med spelarna. Vår Regionfysio Erica Svanhagen körde samtidigt ett tufft fyspass med den andra gruppen. Båda våra fysios är Naprapater hemmahörande i Nyköping.

Ett stort tack till föräldrar från klubbens F04 som servade med maten, tränare och fysios som alltid levererar. Samt till personalen på Rosvalla som gav spelarna mycket beröm för deras exemplariska uppförande.”

Peter Stenius, Östra 

”Det är så kul att få följa dessa fantastiska ungdomar från U14 och att få se hur mycket de utvecklas både på planen och utanför. Jag älskar och att se hur spelarna umgås mellan träningarna och jag vill tro att mobilförbudet hjälper till en del här  

På planen gjordes det framsteg från träning till träning. Det var en fröjd att kika på det sista passet när delarna sattes ihop till en helhet och att där få se hur mycket spelarna har sugit till sig under dessa dagar och att se hur de lirar ihop med spelare från andra klubbar än sin egen.  

Lägret flöt på bättre än någonsin och spelarna och ledarna gjorde alla sitt yttersta för att just detta läger skulle bli något alldeles speciellt. 

Stort stort tack till alla grymma ledare som gör detta möjligt! Ni är bäst!” 

Johan Persson, Stockholm Syd

”Roligt att se den individuella utvecklingen på YoYo-testet då hela 82 procent hade förbättrat sin nivå från U-14 då man provade detta för första gången, kul! Det är också imponerande att se den energi deltagarna visar under hela den fullspäckade helgen. 

Utvecklingen från träning ett till träning fyra var markant och kan det ske på ett läger i Sundsvall så kan det definitivt ske på hemmaplan.

Deltagarna får verktyg och feedback på regionlägren men utvecklingen sker på hemmaplan i sin ordinarie klubbverksamhet. Det är på hemmaplan nötandet sker och det finns inga genvägar till personlig utveckling, jobbet måste göras av individen själv!

På tal om individuell utveckling så introducerades ett hjälpmedel till detta under lägret. Appen Ballogy är ett verktyg som man laddar ner i sin mobil där individen kan ta ansvar för och följa sin utveckling genom att genomföra övningar som finns i appen och registrera sina resultat. 

Då kommer utvecklingen att visas i diagram och procentsatser. Även tränare och föräldrar kan registrera en profil och följa sitt barn eller sin spelare.  Läs med på https://www.ballogy.com/.

Tommie Hansson, Norra 

 


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

  

Basketapp

appstoreGoogle

adlibris_190x150 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info