Hoppa till sidans innehåll

Årets historiska Miki Herkel Cup blev en basketfest

11 JUN 2019 09:35
Det blev en intensiv och varm baskethelg när Miki Herkel Cup avslutade basketsäsongen i Södertälje, med spännande matcher och härlig stämning - både i hallarna och utomhus på 3x3-planerna.
  • Uppdaterad: 11 JUN 2019 09:35

Under en riktigt varm sommarhelg blev det också varmt i hallarna när hundratals spelare, ledare, domare, funktionärer, volontärer och familjer alla skulle spela och titta på matcherna. I år var tredje året i rad i Södertälje, men det första året med regionslag i U16 med, och första upplagan av Miki Merkel 3x3 Cup, en 3x3-turnering med lag från NIU och RIG-gymnasier.

I Miki Herkel Cup (MHC) möter regionlagen alla övriga regioner, vilket innebär att lagen spelar fem matcher var. Fokus ligger inte på resultaten, utan alla spelare ska få chansen att spela och utvecklas under helgen.

MHC spelas till minne av en av svensk baskets stora ledare, Miki Herkel. Turneringen är en avslutning på regionverksamheten för U16, medan U15-spelarna har möjlighet att vara med även nästa år. En stor del av Mikis ledarskap gick till omsorgen av unga och talangfulla spelare. Varje år hedras därför unga spelare med Miki Herkels minnesfond för Svensk Basket för utveckling och omsorg av talangfulla spelare. Fonden har inrättats på familjen Herkels och Svenska Basketbollförbundets initiativ.

I år blev det fyra Miki Herkel-stipendiater. I U15 blev det Wilma Sörensen (KFUM Borås) och Elias Andersson (KFUM Umeå), och i U16 blev det Alma Larsson (KFUM Nässjö) och Filip Karras (Högsbo Basket).  

I Miki Herkel 3x3 Cup bjöds det på tuffa och spännande matcher. Ute i solen till musik och speaker tävlade lagen om äran, men också direktplatser till årets 3x3-SM i Malö 28-30 juni. Vinnare i helgens turnering blev Celsiusskolan (dam) och Tibble NIU (herr).

Foto: Anders Tillgren

Under helgen hade också damlandslaget i 3x3 läger, och tränade och spelade matcher mellan turneringsmatcherna.

Från Svenska Basketbollförbundet vill vi tacka spelare, distriktslagstränare, sekretariat, fotografer, domare, hallvärdar, speakers, kioskvärdar, fysios, läkare, bussförare, regionstränare, regionsansvariga, landslagstränare, publik, föräldrar, logivärdar, syskon, släkt, ditresande kompisar, matbespisning och framförallt våra värdar Södertälje BBK för att TILLSAMMANS bidragit till en helt underbar basketfest.

Läs mer:
Alla bilder från Miki Herkel Cup >>>
Alla bilder från Miki Merkel 3x3 Cup >>>

Skribent: Isac Eriksson
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

  

 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info