Årets MHC och DLT 2018 är över - Svenska Basketbollförbundet
Hoppa till sidans innehåll

Årets MHC och DLT 2018 är över

2018-06-05 15:00
Det blev en intensiv och varm baskethelg när Miki Herkel Cup och DLT avslutade basketsäsongen i Södertälje, med spännande matcher och härlig stämning i hallarna.
  • Uppdaterad: 2018-07-20 12:43

Under årets hittills varmaste helg blev det också varmt i hallarna när hundratals spelare, ledare, domare, funktionärer, volontärer och familjer alla skulle spela och titta på matcherna. I år var fjärde året som de två turneringarna spelats under samma helg, och för andra året i rad i Södertälje.

I Miki Herkel Cup (MHC) möter regionlagen alla övriga regioner, vilket innebär att lagen spelar fem matcher var. Fokus ligger inte på resultaten, utan alla spelare ska få chansen att spela och utvecklas under helgen.

MHC spelas till minne av en av svensk baskets stora ledare, Miki Herkel. Turneringen är en avslutning på regionverksamheten för U15 (födda 2003). En stor del av Mikis ledarskap gick till omsorgen av unga och talangfulla spelare. Varje år hedras därför två unga spelare med Miki Herkels minnesfond för Svensk Basket för utveckling och omsorg av talangfulla spelare. Fonden har inrättats på familjen Herkels och Svenska Basketbollförbundets initiativ. 

Årets Miki Herkel-stipendiater blev Emma Lundgren, Region Mellersta (Västerås BF) och Elias Ekdahl Reining, Region Stockholm Syd (KFUM Fryshuset).

Av helgens deltagare har också de första landslagstrupperna tagits ut för Damer och Herrar U15, som inleder landslagssommaren med sina första läger redan kommande helg.

Till nästa år kommer även regionverksamheten att innefatta U16, vilket ger ytterligare ett steg i den utvecklingstrappa som regionverksamheten innebär.

I Distriktlagsturneringen (DLT) deltog lag från de flesta av Sveriges basketdistrikt. Det bjöds på många spännande matcher och även här chans för spelarna att visa upp sig inför många landslagscoacher på plats.
Vinnarna av årets DLT blev följande lag:

Herrar U18: Westra Blå
Damer U18: Stockholm Blå
Herrar U16: Östsvenska
Damer U16: Stockholm

Från Svenska Basketbollförbundet vill vi tacka spelare, distriktslagstränare, sekretariat, fotografer, domare, hallvärdar, speakers, kioskvärdar, fysios, läkare, bussförare, regionstränare, regionsansvariga, landslagstränare, publik, föräldrar, logivärdar, syskon, släkt, ditresande kompisar, matbespisning och framförallt våra värdar Södertälje BBK för att TILLSAMMANS bidra till en helt underbar basketfest.

Läs mer:
Alla bilder från MHC + DLT 2018 >>>

Skribent: Isac Eriksson
Epost: This is a mailto link


 


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

   

Basketapp

appstoreGoogle

adlibris_190x150 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info