Hoppa till sidans innehåll
Foto: HisingenByDay.se

BonnierHoops — den unika basket- och kultursatsningen är tillbaka i Göteborg!

13 JUN 2019 11:04
För andra året i rad arrangeras succésatsningen BonnierHoops i Biskopsgården, streetbasketplanen där basket och kultur delar planhalva. BonnierHoops håller öppet hela sommaren och fungerar som en samlingsplats för barn och unga i området.
  • Skapad: 13 JUN 2019 11:04

Man vill också inspirera ungdomar till läsning genom att utmana och utveckla det skrivna ordet.

Den 19 juni invigs streetbasketplanen i Biskopsgården som håller öppet under hela sommarlovet. BonnierHoops bjuder på en mängd olika aktiviteter, främst riktade till barn och unga, så som basketturneringar, läsning i bokloungen, pyssel, dans, workshops i spoken word, poesi, hip hop och mycket mer. 

- Genom BonnierHoops vill vi på Bonnierförlagen bidra till ett inkluderande samhälle och förbättra förutsättningarna för dem som inte har allt givet. Att röra på sig, för att sen ta en paus med en bok, är att kombinera det bästa av två världar. Med BonnierHoops gör vi det hela sommaren, och låter barn och unga få en rolig plats att vara på, med en mängd aktiviteter där allt är gratis, säger Bodil Unenge, hållbarhetsansvarig på Bonnierförlagen. 

BonnierHoops handlar också om att mötas och bygga relationer. Genom att lokala föreningar är på plats får ungdomarna möjlighet att testa på olika aktiviteter, men också lära känna de som verkar i området. En viktig del är att polisen regelbundet deltar under sommaren och ungdomarna får chansen att utmana dem på basketplanen. 

- Enligt polisen hade vi en av de lugnaste somrarna någonsin förra året här i Biskopsgården. Och vi är övertygade om att det hängde ihop med just satsningen på BonnierHoops. Här har de unga ett ställe att gå till, spela basket, läsa böcker, träffa kompisar och samtidigt ha vuxna runt sig fram till sent på kvällen. Så vi är väldigt glada att BonnierHoops är tillbaka i Biskopsgården för andra året i rad”, säger Sergio Garay, stadsdelsdirektör på Västra Hisingen. 

Invigning 19 juni
BonnierHoops kickar igång den 19 juni och håller öppet t.om den 17 augusti. Invigningen bjuder på streetbaskettävlingen 3x3 där ungdomarna får möjlighet att spela basket med bl.a polis och författare, samt hänga till skön musik och bra läsning.

Var: Friskväderstorget 13, Biskopsgården (utanför Sjumilahallen)
Hållplats: Väderilsgatan
När: Onsdagen den 19 juni kl. 15.00-18.00

Om BonnierHoops
BonnierHoops startades av Bonnierförlagen och Svenska Basketbollförbundet 2015 i Kista, Stockholm, för att skapa en samlingsplats för ungdomar mitt på Kista torg. BonnierHoops anser att sport och läsning hör ihop. Genom en sport som är tillgänglig för alla vill BonnierHoops möta ungdomar på deras villkor och inspirera till ökad läsförståelse.

Bakom BonnierHoops i Biskopsgården står Bonnierförlagen, Svenska Basketbollförbundet, Göteborgs Stad, Polisen, Näringslivsgruppen Göteborg & Co, Bokmässan, Bostadsbolaget, Poseidon, Bo Bra och Västra Hisingen Basket.  

Öppettider i sommar
Måndag-fredag kl. 11.00-21.00
Lördagar kl. 15.00-21.00


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

  

 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info