Hoppa till sidans innehåll

Dags för Riksmästerskapen 2017-2018!

2017-10-12 13:55
Från Malmö (Malbas) i syd till Luleå (Gladan Basket) i norr. Imorgon startar årets upplaga av Riksmästerskapen för flickor och pojkar U15 och U16 med gruppspel hos 22 arrangörsföreningar spritt över hela Sverige.
  • Uppdaterad: 2017-12-07 08:17

- Totalt är det 125 lag som deltar, vilket är nytt rekord, berättar Thomas Göransson, ansvarig för RM. 200 matcher spelas under helgen på 22 olika orter i totalt 30 grupper. Mycket basket runt om i Sverige denna helg alltså, riktigt kul!

Bara i Stockholmsområdet är det 11 föreningar som arrangerar gruppspel (Haga Haninge, KFUM Blackeberg, Järva Devils, Djursholm Indians, Åkersberga Basket, Hammarby Basket, Spånga Basket, Mälarbasket (FUBB), Tureberg Basket, KFUM Lidingö och Huddinge Basket). Och i Södertälje kommer det bli en riktig baskethelg då man arrangerar fyra gruppspel, en i respektive ålderskategori.

Men även i städer som Malmö, Luleå, Nässjö, Göteborg och Ockelbo kommer helgen fyllas med tävlingsnerver, spännande matcher och härliga minnen.  

- Vi önskar att RM blir en upplevelse och en trevlig helg som lämnar efter sig positiva minnen, fortsätter Thomas. Det är viktigt att vi hela tiden påminner oss om att RM är till för spelarna och de deltagande lagen, där vi bemöter varandra med respekt och är goda föredömen. På detta sätt skapar vi en helhetsupplevelse där spännande matcher och härliga  prestationer präglas av goda värderingar i en juste idrottsanda.

Spelare, ledare och föräldrar - använd gärna #RMbasketse på sociala medier för att dela era minnen från helgen!

 

Om Riksmästerskapen:
RM spelas varje säsong för flickor och pojkar som är 15 och 16 år gamla. Under säsongen spelas det gruppspelsomgångar där lagen kvalificerar sig vidare ifrån. RM avslutas med en Final Four-helg, där de bästa lagen i respektive ålderskategori gör upp om RM-guldet.

RM:s hemsida >>>
Alla grupper och spelplatser för Omgång 1 >>>

Skribent: Isac Eriksson
Epost: This is a mailto link


 
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

  

 

Basketapp

appstoreGoogle

adlibris_190x150 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info