Hoppa till sidans innehåll

Dags för Riksmästerskapen 2018-2019!

11 OKT 2018 15:42
Rekordmånga lag överlag och rekordmånga tjejlag framförallt. Imorgon startar årets upplaga av Riksmästerskapen för flickor och pojkar U15 och U16 med gruppspel hos 21 arrangörsföreningar spritt över hela Sverige.
  • Uppdaterad: 11 OKT 2018 15:42

- Totalt är det 128 lag som deltar, vilket är nytt rekord, berättar Thomas Göransson, ansvarig för RM. 168 matcher spelas under helgen på 21 olika orter i totalt 33 grupper. Mycket basket runt om i Sverige denna helg alltså, riktigt kul!
 
Extra kul i år är ökningen av antal lag i både Flickor 15 och 16 - 34 lag i F15 och 32 lag i F16. För första gången någonsin är det fler tjejlag anmälda än pojklag, både överlag och i respektive ålderskategori. Kul är också att nya lag som Motala, KFUM Linköping och Kungsholmen Basket är med. 

I Stockholmsområdet är det nio föreningar som arrangerar gruppspel (Spånga Basket, Haga Haninge Basket, Mälarbasket, Åkersberga Basket, KFUM Blackeberg, Huddinge Basket, KFUM Lidingö, Djursholm Indians, Hammarby Basket). I Södertälje kommer det bli en riktig baskethelg då man arrangerar fyra gruppspel, en i respektive ålderskategori.
Men även i städer som Malmö, Arvika, Västerås, Nässjö, Göteborg, Sundsvall, Trelleborg och Ockelbo kommer helgen fyllas med tävlingsnerver, spännande matcher och härliga minnen.

- Vi önskar att RM blir en upplevelse och en trevlig helg som lämnar efter sig positiva minnen, fortsätter Thomas. Det är viktigt att vi hela tiden påminner oss om att RM är till för spelarna och de deltagande lagen, där vi bemöter varandra med respekt och är goda föredömen. På detta sätt skapar vi en helhetsupplevelse där spännande matcher och härliga  prestationer präglas av goda värderingar i en juste idrottsanda.

Spelare, ledare och föräldrar - använd gärna #RMbasketse på sociala medier för att dela era minnen från helgen!

Om Riksmästerskapen
RM spelas varje säsong för flickor och pojkar som är 15 och 16 år gamla. Under säsongen spelas det gruppspelsomgångar där lagen kvalificerar sig vidare ifrån. RM avslutas med en Final Four-helg, där de bästa lagen i respektive ålderskategori gör upp om RM-guldet.

RM:s hemsida >>>
Alla grupper och spelplatser för Omgång 1 >>>

Skribent: Isac Eriksson
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

  

Basketapp

appstoreGoogle

adlibris_190x150 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info