Hoppa till sidans innehåll

Dean Carson är vår nya Loka Hero!

2018-01-12 14:54
Storuman med omnejd var tidigare en vit fläck i basketsverige, trots att det finns många intresserade barn och ungdomar som behöver aktivitet. Det vill Dean Carson ändra på och genom Loka Heroes får han nu chansen att göra skillnad i samhället.
  • Uppdaterad: 2018-03-08 13:37

Dean Carson flyttade från Australien till Storuman 2014. Han märkte då att det inte fanns någon basketverksamhet alls i regionen. Dean har länge varit engagerad som baskettränare och startade därför en basketsektion inom Storumans IK. Hans brinnande intresse för basketen har även lett till att närliggande kommuner fått igång basketverksamheter.

Trots stort intresse hos ungdomarna är det fortfarande få lag och långa avstånd, vilket gör det svårt för dem att få spela matcher. Dean Carson anordnade därför Inland Cup våren 2017, där lag från hela Västerbotten bjöds in till Storuman. Han insåg då vilket stort behov det finns hos ungdomarna. Därför vill han nu besöka skolor i länet och erbjuda barn på fler orter att prova på basket. Loka Heroes – ett initiativ från Loka och Svenska Basketbollförbundet – uppmärksammar nu ”Coach Carson” för hans engagemang för att fler barn och unga ska få spela basket.

- Jag är väldigt stolt över att ha blivit utnämnd till en Loka Hero, men jag delar utmärkelsen med ett helt gäng av hjältar som är med och skapar bättre förutsättningar för barnen i norra Sverige! Stödet från Loka Heroes innebär att vi kan erbjuda basket för fler ungdomar, utan att de behöver resa 30 mil för att spela match, säger Dean Carson.

Loka Heroes kommer att ge Coach Carson ekonomiskt stöd för att kunna besöka skolor i länet, samt till genomförandet av ännu en Inland Cup. Fredrik Spendrup, vd på Spendrups Bryggeri och ordförande i Loka Heroes jury, poängterar att alla unga ska ha samma möjlighet att idrotta, oavsett var i landet man bor.

- Det är oerhört viktigt att stötta eldsjälar som Coach Carson. Hans engagemang för basketen gör stor skillnad för barnen i norra Sverige och för Basketsverige. Han visar också för andra att det går att åstadkomma mycket med ett stort driv och en stor vilja. Det ska bli väldigt spännande att följa utvecklingen i Västerbotten, säger Fredrik Spendrup.

Mer om Loka Heroes 
Loka Heroes är ett initiativ från Loka (Spendrups Bryggeri) och Svenska Basketbollförbundet. Tillsammans hittar, peppar och stöttar vi människor som gör skillnad i samhället med basket som verktyg. Vi tror att basket gör skillnad inom två av vårt samhälles största utmaningar - hälsa och mångfald. Basket är nämligen Sveriges mest jämställda och integrerade sport. Loka Heroes stöttar Heroes med pengar, kunskap, utrustning, kontaktnät och kanaler att nå ut. Loka Heroes strävar efter att inspirera fler till att göra skillnad i samhället med hjälp av basket. Hip-hop artisterna Ison&Fille, humorgruppen De Vet Du och WNBA-spelaren Amanda Zahui är ambassadörer för Loka Heroes.

Läs mer här - www.lokaheroes.se
Loka Heroes på Facebook - https://www.facebook.com/lokaheroes/ 

Skribent: Isac Eriksson
Epost: This is a mailto link


 
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

  

 

Basketapp

appstoreGoogle

adlibris_190x150 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info