Hoppa till sidans innehåll

Fem svenskar på Jr. NBA World Championship Camp Europe

03 MAJ 2019 10:06
Just nu pågår ett riktigt äventyr för fyra unga svenska basketspelare och en coach i Bologna, Italien. Hugo, Kenaya, Carl, Diora och coach Joel deltar i Jr. NBA:s stora Europa- och Mellanösterncamp, med spelare från 24 länder.
  • Skapad: 03 MAJ 2019 10:06

De fyra svenska deltagarna är Kenaya Mitchum Klintman, Bjärred 305, Diora Ressaissi, Bjärred 305, Carl Olsson, Högsbo Basket och Hugo von Rosen Okehie, Högsbo Basket. Alla fyra spelare har deltagit i Jr. NBA Sweden under säsongen. Dessutom finns en svensk coach på plats, Joel Emnegard, Blackeberg Basket, för att lära sig från alla NBA-coacher som finns på plats.

Jr. NBA World Championship Europe & Middle Eastern Camp genomfördes för första gången ifjol, och består av träningar och träningsmatcher ledda av personal från NBA Europa samt coacher från de olika länderna som deltar. Bland dessa är Neal Meyer, Vanja Cernivec och Alex Sarama, som alla tre varit på plats i Sverige och hållt NBA-clinics under våra finalspel.
Före detta NBA-spelarna och numera NBA-ambassadörerna Boris Diaw, Vladomir Radmanovic och Marko Milic är också på plats och hjälper alla deltagare med experttips & tricks.

Lägret pågår från tisdag 30 april till lördag 4 maj med fullmatade träningsdagar med mycket individuell spelarutveckling och i slutet av veckan matchspel med mixade lag med tjejer och killar från olika länder som spelar tillsammans. Sammanlagt är det 60 deltagare från 24 länder som deltar.

Från lägret kommer ett pojklag och ett flicklag tas ut (10 spelare i respektive lag) och spela mot andra världsdelar i Jr. NBA World Championship i Florida, USA i augusti.

Vi hoppas att våra fem svenska deltagare får en fantastisk vecka i Italien, får med sig massa nya basketkunskaper hem - och förhoppningsvis även nya vänner och minnen för livet!

Jr. NBA i Sverige
Tillsammans med NBA genomför SBBF Jr. NBA Sverige. Säsongen 2018-2019 var fjärde året i rad. Första året genomfördes ligan endast i Stockholm, andra året en gemensam liga mellan Stockholm och Göteborg, tredje året en liga i Stockholm och en delad liga i Göteborg/Malmö, och i år tre ligor (Stockholm, Göteborg, Skåne). Jr. NBA riktar sig till flickor och pojkar (mixade lag) i årskurs 6 och 7 (U13-14). Skollag och klubblag deltar och matcherna spelas under skolloven.

För mer information om Jr. NBA Sweden Basketball League, besök http://jr.nba.com/ ochhttp://www.jrnbaleague.se/.

För mer information om NBA kan fans besöka NBA.com, Facebook.com/NBA och @NBA på Twitter. Man kan också ladda ner den officiella NBA-appen för nyheter, uppdateringar, resultat, statistik, spelprogram, videoklipp och mer.

Skribent: Isac Eriksson
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

  

 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info