Hoppa till sidans innehåll

Final Four-lagen är klara

19 MAR 2019 19:27
Nu är det klart vilka som spelar Final Four i Norrköping den 11-12 maj. Stor dramatik utspelade sig på sina håll i landet. Måndag 25 mars lottas Final Four-semifinalerna live på SolidSport.
  • Uppdaterad: 19 MAR 2019 19:27

Foto: Anders Tillgren

Det var sanslösa matcher och stort engagemang runtom i Basketsverige i helgen när Final Four-lagen skulle utses. Vad sägs om Högsbo HU19 som var tvungna att vinna med åtta och gjorde det efter förlängning?

Final Four spelas i Stadium Arena i Norrköping och samlar stora delar av Basketsverige. Här finns coacher, domare, ledare, landslagsledare, sponsorer, förbundsstyrelse och förbundspersonal och många fler.

Måndag den 25 mars kl. 12.15 sänds lottningen på Final Four-sidan på SolidSport. Då ser vi vilka lag som möts i semifinal i respektive åldersklass. I RM-klasserna (F15, P15, F16 och P16) och i DU19 är det förutbestämt vilka som möts i semifinalerna. Här lottar vi bara vilken match som blir semifinal 1 och semifinal 2, d.v.s. när och i vilken hall semifinalerna spelas. 

I DU17, HU17 och HU19 blir det mer raffinerat. Här spelades sista omgången inför Final Four i fyra grupper där bara gruppvinnarna gick vidare. Dessa gruppvinnare ska nu lottas för att se vilka som ska mötas i semifinalerna i Final Four. Så här gäller lottningen inte bara vilken hall och tid man ska spela, utan också om hur vägen till det hägrande USM-bucklan ser ut för lagen. Mycket av hur medaljerna ska fördelas kanske avgörs redan här?

”Det känns fantastiskt roligt att kunna erbjuda denna möjlighet till lite extra spänning för dem som följer RM- och USM-lagen. Att vi för första gången hamnat i ett läge där vi behöver lotta vilka som möts i semifinalerna i tre av fyra USM-klasser beror på att det för varje år blir fler lag som är med och spelar och turneringsstrukturen justeras utifrån antal anmälda lag. Otroligt kul med den utvecklingen och när vi kan livesända lottningen på SolidSport så blir det ju en extra krydda”, säger Thomas Göransson, ansvarig för RM och USM på Svenska Basketbollförbundet.

Flest lag i Final Four har AIK Basket som är representerade i fyra klasser. Därefter kommer inte någon av drakarna utan Åkersberga utanför Stockholm som har tre lag med i RM!

Här är alla lag som kvalificerat sig för spel om RM och SM-tecken.

F15
Södertälje BBK
IK Eos
Norrköping Dolphins
Åkersberga 

P15
AIK
Kungsholmen
Åkersberga
Högsbo 

F16
AIK
Spånga Basket
Djursholm Indians
Nässjö 

P16
Fryshuset
Södertälje BBK
Nässjö
Åkersberga 

DU17
Lobas
Norrköping Dolphins
Marbo Basket
Spånga Basket 

HU17
Borås Basket
Norrköping Dolphins
Skuru Grön
AIK 

DU19
RIG Luleå
KFUM Uppsala
AIK
IK Eos 

HU19
Köping
RIG Luleå
Alvik
Högsbo

Skribent: Johannes Wohlert
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

  

 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info