Hoppa till sidans innehåll

Folksam ger över en miljon idrottare tillgång till kostnadsfri vård

05 FEB 2019 09:13
Du vet väl att via Folksams Råd och Vård för idrottsskador som ingår i medlemsförsäkringen i SBBF har du tillgång till fysioterapeuter och läkare? Nu har över en miljon idrottare tillgång till kostnadsfri vård via Folksam!
  • Skapad: 05 FEB 2019 09:13

Du som är aktiv i en förening som ingår i Svenska Basketbollförbundet omfattas av en idrottsförsäkring. Den ger dig ett bra grundskydd, till exempel om du råkar ut för en skada under träning eller match. I din försäkring genom Svenska Basketbollförbundet ingår också tjänsten Råd och Vård för idrottsskador.

Folksams tjänst Råd och Vård för idrottsskador innebär att idrottare kan ringa en fysioterapeut när som helst mellan 8 och 17 och få snabb hjälp med en skada. Idrottaren kan även snabbt få komma till fysioterapeut eller läkare för bedömning av skadan.  

Med Brottningsförbundet och Korpen är nu sex olika idrottsförbund anslutna till Folksams tjänst Råd och Vård för idrottsskador. Råd och Vård för idrottsskador är tillgänglig för alla vars klubb tillhör ett idrottsförbund som anslutit sig till tjänsten. Det innebär att nära 1,3 miljoner idrottare har möjlighet att få hjälp.  

– Det är vårt engagemang i kunderna som är grogrunden till förflyttningen från traditionell försäkring till en tjänst som har potential att hjälpa mer än en miljon idrottare. Det är särskilt roligt att se att bland dem som använt Råd och Vård för idrottsskador är hela 98 procent nöjda med den hjälp de fått, säger Lena Lindqvist, initiativtagare till tjänsten Råd och Vård för idrottsskador på Folksam.  

De problem som ofta uppstår för idrottare är, förutom olycksfallsskador och överbelastning, förslitningar, ont i axlarna eller schlatteknä. Fysioterapeuterna som svarar i telefon på Råd och Vård för idrottsskador är specialiserade på den här typen av skador.  

Fakta om Folksams tjänst Råd och Vård för idrottsskador 

  • Numret är 020-441111 och det går att ringa vardagar 8-17.
  • Fysioterapeuter med expertkunskap inom idrott svarar och ger rådgivning på telefon. 
  • De tar emot samtal såväl från utövare som föräldrar till idrottande barn och ledare.
  • Detta ingår: om behov finns får idrottaren upp till två besök hos sjukgymnast, ett läkarbesök samt en röntgen - kostnadsfritt.

Läs mer här >>>

Skribent: Isac Eriksson
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

  

 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info