Hoppa till sidans innehåll

Föreningsbiljetter till matchen mot Ukraina finns ute nu!

2017-10-09 15:02
Missa inte VM-kvalfesten i Norrköping! Efter ändrat speldatum är vi nu igång igen. Den 16 oktober är det biljettsläpp, och fram tills dess kan föreningar säkra prisvärda biljetter för 150 kr styck!
  • Uppdaterad: 2017-12-07 08:17

Förhandsbeställningen kan göras fram till den 15 oktober eller tills biljetterna tar slut. Tänk på att antalet biljetter är begränsat så vänta inte med att lägga beställningen till This is a mailto link.

Bara en dryg vecka efter damerna så äntrar herrlandslaget Stadium Arena. Då är det dags för FIBA:s nya juvel, World Cup Qualifiers. Sverige vann sin första kvalgrupp och har lottats in mot Ukraina, Lettland och Turkiet. De tre bästa lagen i gruppen går vidare till nästa kvalgrupp.

Det råder inget tvivel om att den första matchen blir en nyckelmatch. Att få starta med en vinst på hemmaplan mot Ukraina skulle ge oss en bra skjuts in i kvalet. Men Ukraina har ett mycket bra lag som imponerade i flera matcher i EM. De är större än vi och ännu en gång blir alltså returtagningen avgörande.

Det är dock inte omöjligt att vi får se stjärnskottet Simon Birgander göra debut i landslaget. Den 20-årige svensken dominerade U20-EM under korgarna och kan säkerligen göra nytta även på denna nivå. Förmodligen är också Chris Czerapowicz, som var bäste poängplockare i EM-kvalet mot Bosnien och Ryssland, tillbaka samt Ludde Håkanson. Lägg till detta spelare som Marcus Eriksson, Viktor Gaddefors, Nick Spires, Tobias Borg, Thomas Massamba och det är klart att du får bra vibbar.

Efter att FIBA försökt göra så att Euroleague-spelare kan delta i VM-kvalet flyttades Sveriges match till fredag istället, och nu är allt ordnat för det. Matchen spelas i Norrköping fredagen den 24 november kl 19:00 och är perfekt att ta med hela laget på. På läktaren förväntar vi oss ett blågult hav med massor av känslor!

Det är dags för höstens stora basketfester och DU är inbjuden!

Läs här för mer information >>>

Skribent: Isac Eriksson
Epost: This is a mailto link


 
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

  

 

Basketapp

appstoreGoogle

adlibris_190x150 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info