Hoppa till sidans innehåll

Första regionlägret för spelare födda 2005

01 OKT 2018 22:14
Totalt 668 spelare födda 2005 genomförde i helgen sitt första regionläger i Haninge, Kinna, Köping, Nyköping Stockholm (Vällingby) eller Östersund.
  • Skapad: 01 OKT 2018 22:14

Som brukligt på regionlägren fick de 367 tjejerna och 301 killarna genomföra fyra basketpass, ett teoripass, ett coopertest, en morgonjogg och två övernattningar med nya kompisar. Det hela skedde tack vare det 70-tal regioncoacher och regionfysios som la all sin ideella tid under helgen på att inspirera och utbilda. Region Norra hade som vanligt både U14 och U15 på plats, då det första lägret för respektive åldersgrupp delas upp mellan de norra och södra delarna av regionen.

 

Basketpassen genomfördes utifrån den gemensamma träningsplaneringen, som tidsenligt i högre grad bygger på spelbaserade övningar där spelarna får jobba med att utföra tekniska färdigheter under mer matchlika förutsättningar. Träningsplaneringen för lägret finns tillgänglig här:

 

>>> Träningsplanering Region U14:1 2018-19

 

Under teoripasset fick spelarna en introduktion till regionverksamheten och vad som förväntas under lägren. Spelarna fick även testa på att springa ett coopertest (3km löpning), vilket för många var en ny upplevelse. På söndagen fick spelarna värma upp med en utomhusjogg inför sista träningen. En kul notis är hur välbesökta föräldramöterna (där självklart även klubbcoacher är välkomna) var under helgen.

Citat från regionansvariga

"För U-15 blev det en riktig rivstart då man inledde lägret med ett Coopertest. Förutsättningarna var 2 grader varmt, kraftiga kalla vindar och en just avslutad hagelskur… Men inget stoppar en ambitiös regionspelare utan man antog utmaningen och förutsättningarna, underbart. Kul att se att många förbättrat sina individuella resultat från förra säsongen trots förutsättningarna. Hela 84 procent av de som sprang på U-15 förbättrade sina tidigare resultat och vissa fall handlade det om minuters förbättring, fantastiskt! Många av de 16 procent som inte förbättrade sina tider var de som tidigare sprungit på bra tider och då är det svårare att förbättra sig."
Tommie Hansson, regionansvarig Norra

"Säsongens första U14 läger i Mellersta blev en helg fullspäckad med basketaktiviteter från start till mål där lägerdeltagarna bl.a. fick se Köping Stars hemmapremiär i SBL mot BC Luleå. Roligt att få ha så många kunskapstörstande basketungdomar samlade på ett och samma ställe. Extra roligt att det var hela 68 tjejer på plats på lägret. Både tjejerna och killarna visade under lägret prov på stark karaktär, framförallt när de trots kylan på lördagsmorgonen lyckades hålla humöret uppe och ge varandra energi under coopertestet. Också kul att så många klubbledare tog sig tid att besöka lägret för att ta del av regionverksamheten och byta erfarenheter med varandra.
– Jesper Andersson, regionansvarig Mellersta

"Som vanligt på ett första U14 läger så är det en process att få spelarna att börja förstår så mycket som möjligt om vila, kost, träning och sådana enkla saker som att städa efter sig, hålla snyggt i matsalen och passa tider med mera. På planen imponerade årets nya U14  men vi har tillsammans fortfarande en del att lära utanför planen men det kommer att bli bättre och bättre för varje läger. En kul och spännande årskull med många deltagande spelare och stor potential! Kul också med ett välbesökt föräldramöte! Välkomna till Läger 2 där vi fortsätter processen och resan!"
Christer Sjögren, regionansvarig Stockholm Nord

"Topp helg med fantastiska och ansvarstagande ungdomar som alla tog kliv framåt under dagarna tre. Det här kommer att bli ett spännade U14 år!"
Johan Persson, regionansvarig Stockholm Syd

"Så imponerande och positivt att vi totalt hade ca 20 klubbcoacher på träningarna under helgen + att det kom ca 50 föräldrar på föräldramötet + att SJU av helgens 14 regionledare själva varit med som spelare i regionverksamheten! Det är en speciell känsla att se gamla deltagare nu vara med som riktigt potentiella framtidsledare och det ger oss perspektiv på att vi verkligen inte bara utbildar spelare utan även påverkar kommande ledare i Basketsverige!"
Jörgen Fastberg, regionansvarig Södra

Skribent: Anton Kalén
Epost: Adressen Gömd


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

  

Basketapp

appstoreGoogle

adlibris_190x150 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info