Hoppa till sidans innehåll

Från elitspelare till sportchef?

2017-03-15 08:00
FIBA Europa har offentliggjort 80 deltagare som ska genomgå EU-projektet TIME-OUT. Anna Barthold, Kenny Grant och Andrew Pleick är uttagna svenska deltagare.
  • Uppdaterad: 2017-05-22 10:23

Det EU-finansierade Time Out-projektet är ett stort utbildningsprojekt med huvudsyfte att ge elitidrottare en karriär i idrotten efter elitspel. Projektet riktar sig till basketspelare som nyligen lagt skorna på hyllan och som vill fortsätta sitt engagemang inom idrotten efter karriärens slut.

Bland deltagarna i gruppen finns både europamästare och världsmästare. 
Anna Barthold, Kenny Grant och Andrew Pleick har blivit uttagna från Sverige. Uttagningen har gjorts efter en nationell ansökan där SBBF varit delaktiga. Därefter har de sökande genomgått intervjuer innan man blev uttagen.  

Här finns hela listan med deltagare 

Anna Barthold har under många år varit en starkt lysande landslagstjärna och har varit heltidsproffs i många klubbar i både Europa och Sydamerika i hela 14 säsonger, mellan 2003-2017.

–   
Jag är jätteglad och stolt att få representera Sverige i det här FIBA-projektet och jag tror att utbildningen kommer passa mig perfekt. Min basketkarriär närmar sig sitt slut, men jag vill fortsätta att utveckla och påverka inom svensk basket, eftersom jag verkligen älskar basket och är beslutsam att skapa bättre förutsättningar för morgondagens basketstjärnor. Jag tror att min unika basketerfarenhet är viktig och att den på flera sätt kan hjälpa svensk basket att ta många steg i rätt riktning, säger Anna Barthold.

Kenny Grant flyttar nu hem till Norrköping efter en lång proffskarriär i bl.a. Frankrike. 

–   Jag tycker att det är ett väldigt bra initativ av FIBA och SBBF att hjälpa oss spelare ta klivet in i nästa fas i våra professionella basketkarriärer. Jag tror Time Out-projektet kommer att ge mig en bra grund i min "nya" basketkarriär vid sidan av planen, säger Kenny Grant. 

–   Projektet kommer att ge mig stora möjligheter att interagera med andra spelare och före detta spelare om deras erfarenheter och know-how, Närhelst man får chansen att vidareutveckla sin kunskap och erfarenhet inom ett område man älskar, är det win-win, fortsätter Grant. 

Utbildningen kommer att leda till en examen i "sport administration" med start under finalhelgen av EuroBasket Women 2017 i Prag 23 - 25 juni och avslutas Budapest i augusti 2018 med en slutlig examinering. Här kan du läsa mer om projektet.

–   Det ska bli jättespännande att följa projektet säger Lena Wallin Kantzy, som tillsammans med Elisabet Egnell är ansvariga hos SBBF. Vi hoppas verkligen kunna använda erfarenheten från TimeOut till att ta fram en liknande utbildning i Sverige. Vi behöver fler presumtiva klubbdirektörer och sportchefer i svensk basket. Ett yrke som kräver kompetens inom många områden; ekonomi, marknad, spelar- och ledarrekrytering, personalledning mm. 

Skribent: Elin Hernerfors
Epost: Adressen Gömd


 
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 Vi gillar basket! 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

SpaldingTrueToTheGameWhite196 
 

 

Va¦êlkommen-Hit_SBBF

SJ_25mm_svartBOKA DIN RESA HÄR

 

Basketapp

appstoreGoogle

adlibris_190x150

 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info