Hoppa till sidans innehåll

Fyra svenskar på Jr. NBA World Championship Camp Europe!

2018-04-30 10:24
Idag startar ett riktigt äventyr för fyra unga svenska basketspelare i Rogla, Slovenien. Aurimas, Mikai, Alexandra och Julia deltar i Jr. NBA:s stora Europacamp, med spelare från 17 länder som får chansen att utvecklas extra mycket under en vecka.
  • Uppdaterad: 2018-05-15 08:34

De fyra svenska deltagarna är Aurimas Buskevicius, Högsbo, Mikai Klintman, Trelleborg, Alexandra Petrovski Bulls, FUBB,  och Julia Heiden, Högsbo. Alla fyra spelare har deltagit i Jr. NBA Sweden under säsongen.

Se en film från veckan här!

Jr. NBA World Championship Camp är den första någonsin som genomförs, och består av träningar och träningsmatcher ledda av personal från NBA Europa samt coacher från de olika länderna som deltar. Bland dessa är Neal Meyer, Vanja Cernivec och Alex Sarama, som alla tre varit på plats i Sverige och hållt NBA-clinics under våra finalspel. 
Före detta NBA-spelarna och numera NBA-ambassadörerna Dino Radja, Vladomir Radmanovic och Marko Milic kommer är på plats och hjälper alla deltagare med experttips & tricks.

Lägret pågår från måndag 30 april till fredag 4 maj, med fullmatade träningsdagar med mycket individuell spelarutveckling och i slutet av veckan matchspel med mixade lag med tjejer och killar från olika länder som spelar tillsammans. Sammanlagt är det 47 deltagare från 17 länder som deltar.  

Från lägret kommer ett pojklag och ett flicklag tas ut (10 spelare i respektive lag) och spela mot andra världsdelar i Jr. NBA World Championship. 

Vi hoppas att våra fyra svenska deltagare får en fantastisk vecka i Slovenien, får med sig massa nya basketkunskaper hem - och förhoppningsvis även nya vänner och minnen för livet!

Jr. NBA i Sverige 
Tillsammans med NBA genomför SBBF Jr. NBA Sverige. Säsongen 2017-2018 var tredje året i rad. Första året genomfördes ligan endast i Stockholm, andra året en gemensam liga mellan Stockholm och Göteborg. Den gångna säsongen genomfördes en liga i Stockholm och en delad liga i Göteborg/Malmö. Jr. NBA riktar sig till flickor och pojkar (mixade lag) i årskurs 6 och 7 (U13-14). Skollag och klubblag deltar och matcherna spelas under skolloven.

För mer information om Jr. NBA Sweden Basketball League, besök http://jr.nba.com/ ochhttp://www.jrnbaleague.se/.

För mer information om NBA kan fans besöka NBA.comFacebook.com/NBA och @NBA på Twitter. Man kan också ladda ner den officiella NBA-appen för nyheter, uppdateringar, resultat, statistik, spelprogram, videoklipp och mer.

Skribent: Isac Eriksson
Epost: This is a mailto link


 
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

   

Basketapp

appstoreGoogle

adlibris_190x150 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info