Hoppa till sidans innehåll

Girls Camp i Karlstad!

29 APR 2019 14:54
Helgen innan påsk genomfördes den fjärde Girls Camp-helgen, den här gången i Karlstad. Det blev en härlig helg där tjejerna tränade, pratade om livet och diskuterade hur basketen kan utformas för att bättre attrahera tonåringar.
  • Skapad: 29 APR 2019 14:54

Efter premiärhelgen i Kungsbacka (Göteborg) i januari, Sundsvall i februari och Luleå i mars var det dags för fjärde lägerhelgen. Ledda av Elisabeth Egnell tillsammans med lokala ledare blev det en riktig toppenhelg!

Med under helgen var Paula Juhlin, Alvik Basket, och Louise Ovner, Uppsala Basket, som var med och höll träningar och föreläste för spelarna. Speciellt Juhlin, som kommer från Arvika och är en lokal "superstjärna" för alla tjejer på lägret, var ett väldigt uppskattat inslag! Många av tjejerna hade träffat henne tidigare och hennes medverkan gav väldigt mycket energi till tjejerna. Paula och Elisabeth höll tillsammans en föreläsning där båda pratade om sina karriär, där de även tog upp ämnen som utvecklingskurvor, pubertet och utveckling, lagsammanhållning, självkänsla och autonomi. 

Under lördagen var också Rusan Hedefalk från Fryshuset på plats, och hon instruerade de ledare som fanns på plats och höll under kvällen även en ledarträff där man diskuterade tränarrollen, med högt i tak och öppna frågor. 

Efter fyra Girls Camp ska nu alla data som samlats in utvärderas, för att se vad vi kan göra för just den här målgruppen. 


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

  

 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info