Hoppa till sidans innehåll

Girls Camp i Luleå!

22 MAR 2019 08:47
16-17 februari genomfördes den tredje Girls Camp-helgen, denna gång i Luleå. Det blev en härlig helg där tjejerna tränade, pratade om livet och diskuterade hur basketen kan utformas för att bättre attrahera tonåringar.
  • Skapad: 22 MAR 2019 08:47

Efter premiärhelgen i Kungsbacka (Göteborg) i mitten av januari och i Sundsvall i februari var det dags för tredje lägerhelgen. Deltog gjorde 70 baskettjejer från Luleå, ledda av Elisabeth Egnell och tillsammans med lokala ledare. En riktig toppenhelg blev det!

Med under helgen var också landslagsspelaren och en av Sveriges största damspelare genom tiderna, Anna Barthold, som ju spelar i regerande mästarna Luleå Basket. Senare i veckan gick också Girls Camp-gänget ock hejade på Anna och Luleå Basket i deras sista grundseriematchen.

Under helgen fick spelarna också testa på #DuoChallenge, där man i par ska hitta på synkroniserade bollbehandlingsövningar.
...och du missar väl inte själv vår #DuoChallenge?
Hitta en kompis, filma er coola moves tillsammans och lägg upp på sociala medier med hashtaggarna #DuoChallenge och #HerWorldHerRules och utmana dina vänner!

Den fjärde lägerhelgen blir i Karlstad i april.


Om Girls Camp
Under säsongen 2018/2019 kommer SBBF med stöd av FIBAs kampanj “Her world. Her rules…Welcome to my playground!“ att arrangera 2-dagarsläger på fyra orter i Sverige. Målgruppen är U13-tjejer, 50 st på varje läger. Träningar, matcher och korta föreläsningar med fd landslagsspelaren/utlandsproffset Elisabeth Egnell, kommer att varvas med workshops där tjejerna får diskutera hur basketverksamhet kan vara utformad för att bättre attrahera tonårstjejer. Vi vuxna behöver helt enkelt bli bättre på att förstå ungdomarnas värld.


Girls Camp är en i raden av initiativ som SBBF tar för att bättre förstå barn och ungdomar, och utifrån deras inspel, utveckla svensk basket så att vi blir relevanta för fler.

Skribent: Isac Eriksson
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

  

 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info