Hoppa till sidans innehåll

Girls Camp i Sundsvall!

05 MAR 2019 13:25
16-17 februari genomfördes den andra Girls Camp-helgen, denna gång i Sundsvall. Det blev en härlig helg där tjejerna tränade, pratade om livet och diskuterade hur basketen kan utformas för att bättre attrahera tonåringar.
  • Skapad: 05 MAR 2019 13:25

Efter premiärhelgen i Kungsbacka (Göteborg) i mitten av januari var det dags för andra lägerhelgen. Deltog gjorde tjejer från Sundsvall och Söderhamn, ledda av Elisabeth Egnell och tillsammans med ett gäng av unga duktiga kvinnliga basketledare från Sundsvall och Hudiksvall.

Förutom träningarna och samtalen så kollade hela gänget på den klassiska EM-finalen 2013 mellan Spanien-Frankrike på lördagkvällen.

Extra kul var att helgen verkligen gav spelarna och deras klubbar nya ideér, då spelarna från Sundsvall och Söderhamn sågs även helgen efter för ännu mera gemensamma basketträningar.

Stort tack till Sundsvall Basket som var fantastiska värdar och organiserade en toppenhelg för alla inblandade! Nästa Girls Camp-helg är den 16-17 mars i Luleå.

...och du missar väl inte vår #DuoChallenge?
Hitta en kompis, filma er coola moves tillsammans och lägg upp på sociala medier med hashtaggarna #DuoChallenge och #HerWorldHerRules och utmana dina vänner!


Om Girls Camp
Under säsongen 2018/2019 kommer SBBF med stöd av FIBAs kampanj “Her world. Her rules…Welcome to my playground!“ att arrangera 2-dagarsläger på fyra orter i Sverige. Målgruppen är U13-tjejer, 50 st på varje läger. Träningar, matcher och korta föreläsningar med fd landslagsspelaren/utlandsproffset Elisabeth Egnell, kommer att varvas med workshops där tjejerna får diskutera hur basketverksamhet kan vara utformad för att bättre attrahera tonårstjejer. Vi vuxna behöver helt enkelt bli bättre på att förstå ungdomarnas värld.


Girls Camp är en i raden av initiativ som SBBF tar för att bättre förstå barn och ungdomar, och utifrån deras inspel, utveckla svensk basket så att vi blir relevanta för fler.

Skribent: Isac Eriksson
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

  

 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info