Hoppa till sidans innehåll

Härliga Jr. NBA-finaler i Stockholm och Göteborg!

2018-03-08 13:36
Den första och tredje mars avgjordes Jr. NBA-finalspelet för Stockholm respektive Göteborg. Jr. NBA arrangeras för tredje året i Sverige i samarbete med NBA.
  • Uppdaterad: 2018-03-08 13:37

Jr. NBA är ett koncept från NBA för att sprida basketen och ökat intresset för NBA och basket ur ett globalt perspektiv. 

I år har SBBF och NBA utökat till två ligor i Sverige för pojkar och flickor födda 2004 och 2005. En bestående av 30 lag från Stockholm och en liga med 15 lag från Göteborg och 15 från Skåne. Lagen har spelat grundspel under skollov, där de högst placerade lagen avancerade till slutspel. 

Den 1 mars arrangerades finalspel i Brännkyrkahallen i Stockholm följt av finalspel i Valhalla Sporthallar för ligan i Göteborg/Skåne den lördagen den 3 mars. Förutom semifinaler och final så bjuds samtliga barn som deltagit i ligan in till en Jr. NBA-träning samt Skills Challenge Competition. Finalspelet är den verkliga höjdpunkten på säsongen då den besöks av en av NBA:s ambassadörer samt en person från NBA:s avdelning för Basketball Operations. I år fick vi äran att ta emot Alex Sarama från NBA och den före detta NBA-spelaren Boštjan ”Boki” Nachbar. 

Under respektive ligas finaldag fick deltagarna uppleva en fartfylld och energisk träning ledd av Alex och ”Boki”, följt av en frågestund med ”Boki” där de fick chansen att ställa frågor om hur det är att spela i NBA och vad man ska tänka på för att lyckas med sin basketkarriär.  

I Skills Challenge tävlingen fick deltagarna en riktig utmaning i koordination, dribbling och passningsförmåga samt skott och layups. 

- Jr. NBA är ett jättespännande koncept med en lite annorlunda spelform eftersom vi spelar mixat tjejer och killar. Spelare på alla nivåer får plats och utrymme, nybörjare likväl spelare med flera års erfarenhet kan spela tillsammans och med varandra i samma lag. Stämningen är alltid på topp och domineras av spelglädjen. Tror verkligen att Jr. NBA är ett verktyg för att inspirera barnen att få ett genuint intresse för basket likväl att få de etablerade spelarna att fortsätta spela, säger Henrik Smedberg, projektledare Jr. NBA på SBBF.

I Stockholm vann Chicago Bulls ligan och i Göteborg var det Cleveland Cavaliers som tog hem Jr. NBA-titeln. 
-Vi hoppas vi kan fortsätta att få Jr. NBA att växa i Sverige och erbjuda spelformen som ett nytt alternativ på skoloven till fler delar av Basketsverige i framtiden, säger Henrik Smedberg. 

FILMER (Jr. NBA Finals i Stockholm & Göteborg): 

BILDER
Jr. NBA Finals i Stockholm >>>
Jr. NBA Finals i Göteborg >>> 

Läs mer om Jr. NBA på:
www.jrnbaleague.se
www.jrnba.com

Skribent: Isac Eriksson
Epost: This is a mailto link


 
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

  

 

Basketapp

appstoreGoogle

adlibris_190x150 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info