Hoppa till sidans innehåll

Ikväll smäller det: Sverige-Makedonien!

2017-11-15 07:00
Ikväll kl 18:30 på SVT2 tar Sverige emot Makedonien i den första hemmamatchen i EM-kval sedan hösten 2016. Svenskorna vann borta mot Kroatien och siktar nu på att lämna novemberfönstret med 2-0 i matcher.
  • Uppdaterad: 2018-01-22 13:12

Om man får tror Elin Eldebrink så ska Sverige vinna det här. Tvillingsystern har denna säsong tagit ytterligare ett kliv framåt i sin karriär. Som point guard i det turkiska topplaget Yakin Dogu spelar hon 25 minuter per match i Euroleague med oerhört erfarna spelare runt sig. Yakin Dogu toppar sin grupp i Euroleague med den svenska stjärnan vid rodret. - Vi är det bättre laget och ska föra matchen, säger Elin Eldebrink självsäkert till SVT inför kvällens drabbning.

Och visst spelar många av de svenska spelarna på en högre nivå än sina makedonska antagonister. Makedonien gjorde dock en stark insats hemma mot Italien i den första matchen och föll bara med 9 poäng (52-61).

Makedoniens största stjärna är forward Krisi Givens som gjorde 22 poäng mot Italien. Tyvärr för den svenska publiken så är Jelena Antic skadad, den talangfulla forwarden charmade hela basketsverige med sitt spel för Luleå Basket ifjol då hon blev vald till årets artist och årets forward. Makedonien saknar även andra spelare och tvingas gå runt på få spelare, något Sverige vill utnyttja genom att sätta press och spela i högt tempo.

I Sverige kommer stora delar av det lag som spelade mot Finland ifjol till spel. Ny i laget är Nathalie Fontaine, forward ursprungligen från Fryshuset som i år spelar i Rumänien. Hon gjorde ett mycket bra inhopp mot Kroatien och spelar ikväll sin andra seniorlandskamp någonsin.

Täljehallen kommer att bli fullsatt och vi räknar med ett härligt tryck. Ett tifo är inplanerat till uppkast och Moose nation finns självklart på plats och skapar stämning tillsammans med över 700 basketungdomar från olika föreningar.

Det finns fortfarande några platser kvar så missa inte chansen, var med och upplev när damlandslaget spelar hemmalandskamp eller se matchen på SVT2 om det blir för långt att åka.

Skribent: Johannes Wohlert
Epost: This is a mailto link


 
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

  

 

Basketapp

appstoreGoogle

adlibris_190x150 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info