Hoppa till sidans innehåll

Information för dig som vill åka till EuroBasket 2019

20 DEC 2018 11:59
Är du intresserad av att åka och se damlandslaget spela EuroBasket i Riga i sommar? Här kommer information kring vad Svenska Basketbollförbundet planerar. Vi kommer att sätta upp en hemsida där vi informerar om vad som gäller.
  • Uppdaterad: 20 DEC 2018 11:59

I mitten på januari släpper vi denna hemsida på www.basket.se och där kommer det att finnas bokningslänkar till resor, hotell och biljetter samt annan information. Det är bra att redan nu undersöka intresset i er förening eller med familjen och kompisar om att åka till Riga.

Sveriges matcher
Torsdag 27 juni: Sverige-Montenegro
Fredag 28 juni: Sverige-Tjeckien
Lördag 29 juni: Vilodag Sverige – aktivitet med fans
Söndag 30 juni: Sverige-Frankrike
Måndag 1 juli: Åttondelsfinal om Sverige hamnar på andra eller tredje plats i gruppen

(Exakta speltider är inte klara ännu. Det kan bli kl 13:30, kl 16:00 eller kl 21:00.)

Biljetter
SBBF har blivit tilldelade 1000 biljetter i en svensk sektion. Dessa kommer att gå att köpa från och med mitten av januari. Föreningar kommer att få biljettlänken till sin officiella förenings e-post i mitten av januari för att kunna få förtur till beställningar. Skulle biljetterna ta slut kommer vi att be om att den svenska sektionen utökas. Biljettpriset kommer att ligga på 10-12 euro per dag och gäller alla matcher i arenan den dagen.

Resa
SBBF har i samverkan med Tallink/Silja sett till att det finns basketplatser att boka till och från Riga. På båten kommer det att finnas basketaktiviteter och vi hoppas att så många som möjligt åker med den. Båten lämnar Stockholm onsdagen den 26 juni och åker tillbaka på kvällen den 2 juli dagen efter åttondelsfinalerna. Om någon vill åka flyg, eller andra resdagar så får man givetvis boka det. Resan bokas via (länk från) vår hemsida från och med mitten på januari.

Logi 
SBBF kommer att erbjuda bokning på ett hotell. Hotellet kommer att vara familjevänligt och minst 3 stjärnor men inte lyxigt eller dyrt. Man kommer att kunna boka rum på hotellet från mitten av januari i samband med att man bokar resa och biljetter.
Den svenska supporterklubben Moose nation kommer att ha ett annat hotell som man också kan boka via en länk. Det står naturligtvis alla fritt att hitta eget boende. Letterna kommer även att erbjuda boende på vandrarhem/skolor och de kommer att erbjuda svenska lag att spela mot lettiska lag. SBBF kan förmedla kontakter men alla bokningar etc görs direkt med letterna.

Aktiviteter
Självklart kommer Moose nation och SBBF att hitta på roliga aktiviteter på plats i samband med matcherna. Matchbiljetterna kommer även att ge rabatt på olika aktiviteter samt lokaltrafik i och runt Riga. När det inte är match kan man besöka beachen, gå på spa eller zoo, gå på sightseeing och mycket mer. Letterna kommer att ge oss information kring det som vi sprider till er.

Slutspel i Serbien
Vi hoppas och tror givetvis att vårt lag tar sig vidare till slutspelet i Belgrad. Det startar med kvartsfinaler den 4 juli.
SBBF kommer inte i nuläget att arrangera resor dit. Det kommer säkerligen vara enklast att åka hem till Sverige först och sedan direkt till Belgrad. Ni har ju drygt två dygn på er. 
När det gäller biljetter till slutspelet så återkommer vi med info om detta. 

Skribent: Johannes Wohlert
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

  

Basketapp

appstoreGoogle

adlibris_190x150 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info