Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sofia Andersson / M&F Foto

Isac Ericsson jobbar på Basket-VM

22 AUG 2019 09:59
Herrlandslaget lyckades inte kvalificera sig till Basket-VM som startar nästa helg, men det kommer att finnas svensk medverkan i Kina. SBBF:s Isac Ericsson kommer att jobba för FIBA och ansvara för innehållet på deras sociala medier.
  • Skapad: 22 AUG 2019 09:59

Basket-VM för herrar spelas i Kina 31 augusti-15 september. Det är det största världsmästerskapet hittills med 32 deltagande lag, men även det största basketevenemanget någonsin. När FIBA ändrade tävlingssystemet för de internationella mästerskapen, så var ambitionen att höja statusen på Basket-VM ytterligare - och verkligen göra det till en världshändelse, likt VM i fotboll.

Isac Ericsson, till vardags SBBF:s egen Digital Content Manager, har fått möjligheten att vara en del av det enorma kommunikationsarbetet som ett världsmästerskap innebär, och kommer under två veckor att jobba för FIBA på plats i Kina.

Hur känns det nu, med några dagar kvar tills du reser?
- Det är spännande, häftigt och lite nervöst. Att få vara med om något sådant här, självklart är det en dröm som går i uppfyllelse. Vi (SBBF) har ju ökat mycket i antal följare det senaste året, men det blir fortfarande något helt annat att skapa innehåll som kommer att ses av 25 miljoner följare över hela världen, haha.

Hur fick du den här möjligheten?
- Jag hade en liten dröm om få chansen att vara en del av kommunikationsarbetet under Basket-VM på något sätt, mest för möjligheten att lära mig hur FIBA jobbar med sin kommunikation, innehåll och sånt. Så jag kollade med Lena Wallin-Kantzy, i sin roll som FIBA-styrelsemedlem, om vem jag skulle kontakta hos FIBA för att kolla upp möjligheterna. Och det slutade med att jag fick en lite större roll än vad jag väntat mig.

- Under VM-kvalet som ju Sveriges herrlandslag deltog i (där vi slog Turkiet inför 8054 personer på Hovet...) så skapade jag mycket innehåll, videomaterial och grafisk material som FIBA:s kommunikationsavdelning blev imponerade av, så jag hoppas att även det hjälpte till lite.

Vad kommer du att göra på plats?
- Jag kommer att vara FIBA:s sociala medier-koordinator för gruppspelet i staden Guangzhou. Det är Grupp C med Spanien, Iran , Tunisien och Puerto Rico som spelar där. Kommer även jobba matcherna i den andra gruppspelsrundan samt placeringsmatcherna, och hjälpa till bakom kulisserna med den officiella fotograferingen innan premiären.

- FIBA har en sociala medier-koordinator på varje spelort, Så det är jag som har ansvar för att få upp highlights, bilder och annat direkt från varje match och under gruppspelets gång på FIBA:s kanaler för "min stads" matcher. Så i samarbete med alla fotografer, videofilmare och skribenter ska jag se till att så många som möjligt i världen tar del av allt som händer.

Vi önskar Isac lycka till i Kina, och hoppas att han kommer hem med många nya erfarenheter, ny kunskap - och ett minne för livet!

Skribent: Johannes Wohlert
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

 Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info