SolidSport sänder EM-kvalrysaren mot Danmark nästa torsdag med start klockan 18.30. Det blir det andra raka EM-kvalet som livesänds på SolidSport, och den första matchen mot Vitryssland blev en succé då Vitryssland kördes över med 87-59.

En av många som följde festen från Fyrishov var Jonas Jerebko.
- Jag kollade på min iPad. Självklart följer jag landslaget och hur det går för oss, säger Jerebko.

Som nu skickar en uppmaning till fansen i Malmö, och runt om i landet, inför det viktiga mötet med Danmark i Baltiska Hallen:
- Om man kan och har biljett ska man så klart vara på plats. Annars är det SolidSport (som gäller).

En seger mot danskarna betyder seger i kvalgruppen och vägen till ett EM-slutspel 2021 blir betydligt trevligare. Jonas Jerebko menar att svensk landslagsbasket känns mycket spännande för närvarande. Kanske mer spännande än på mycket länge.
- Jag tycker statusen är den bästa den varit någonsin, med så många spelare i Europa och i collegebasketen i USA, säger NBA-stjärnan.

Just nu är du låst i klubblagsspel i världens bästa basketlag - Golden State Warriors - och kan inte spela i kvalet, men hur skulle du ställa dig till att spela ett EM-slutspel för Sverige?
- Självklart skulle det vara kul med EM-slutspel för Sverige, svarar Jerebko.

En nyhet som färske landslagscoachen Hugo Lopez givetvis välkomnar, då Jonas Jerebko inte spelat i landslaget sedan EM 2013.
- Förbundet har varit i kontakt med Jonas och vi visste väl att han var sugen (på ett EM-slutspel), liksom Jeffery Taylor (Real Madrid) och Marcus Eriksson (Gran Canaria). Det vore fantastiskt att ha alla de bästa spelarna med, säger Lopez.

Spanjoren vill dock ta ett steg i taget.
- Det här är stora nyheter, för fans och förbund. Men först ska vi kvalificera oss till EM-slutspelet och där har vi en god bit kvar.