Hoppa till sidans innehåll

Johan Stark ny Generalsekreterare för SBBF

2017-11-28 09:59
Johan Stark, idag klubbdirektör för Brynäs IF, tillträder under februari 2018, tjänsten som Generalsekreterare på Svenska Basketbollförbundet.
  • Uppdaterad: 2017-12-07 08:17

Johan Stark, idag klubbdirektör för Brynäs IF, tillträder under februari, 2018, tjänsten som Generalsekreterare på Svenska Basketbollförbundet. Johan har en yrkesbakgrund från både näringsliv och idrott samt har en lång bakgrund inom basketen.

Efter en rekryteringsprocess med många väldigt kvalificerade kandidater föll valet till slut på Johan Stark. Den 44-årige Ockelbosonen kommer närmast från en tjänst som klubbdirektör för SHL-klubben Brynäs IF. Han är en erfaren ledare som är van att arbeta med organisationsutveckling, visionsarbete och försäljning, alla viktiga delar för SBBF idag.

-Det känns lite som att komma hem igen. Basketen finns i mitt DNA. Det är en spännande och rolig utmaning att tillsammans med teamet på SBBF få möjligheten att hjälpa till med att utveckla Svensk Basket, säger Johan Stark.

-Vi har gjort en drömvärvning till Svensk Basket, säger Mats Carlson, ordförande för Svenska Basketbollförbundet och fortsätter. - Johan kommer till oss med erfarenheter från elitidrott och näringsliv som vi är övertygade om kommer att bidra till ännu mer fart i vår sports fortsatta utveckling. Att han själv har spelat basket och har barn som är aktiva gör att han har förståelse för sportens möjligheter och utmaningar i Sverige. Styrelsen ser fram mot att tillsammans med Johan ta nästa steg på vägen för att stärka basketens tillväxt såväl på som vid sidan av planen.

Johan Stark tillträder tjänsten som generalsekreterare under februari 2018. SBBF:s kansli finns i Idrottens hus i Stockholm och har 15 anställda. Svensk Baskets vision är att bli den mest tillgängliga nationalsporten och det kortsiktiga målet är att år 2020 vara den lagbollsport som växt mest i Sverige.

Skribent: Johannes Wohlert
Epost: This is a mailto link


 
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

  

 

Basketapp

appstoreGoogle

adlibris_190x150 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info