Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anders Tillgren

Loka Heroes satsar på ungdomarna i Karlstad – nu startar TränarAkademin!

2018-04-29 18:43
Intresset för idrott, och speciellt basket, är väldigt stort bland ungdomarna i Karlstad. Problemet är en enorm brist på tränare som kan ta vara på ungdomarnas intresse. Det ska Agnes Lindell och Loka Heroes nu ändra på!
  • Uppdaterad: 2018-05-07 10:38

Agnes Lindell är en av tränarna i Karlstad som idag behöver arbeta över klubbgränserna för att verksamheterna ska gå ihop. 
- Jag är tränare för fyra lag och driver en basketklubb. Men jag hade velat, och behövt, ha minst dubbelt så mycket tid för att ta hand om fler ungdomar, säger Agnes Lindell. 

Eldsjälar som Agnes med hennes stora driv och engagemang är precis vad Loka Heroes söker. Därför är vi stolta över att kunna stödja hennes idé om att starta TränarAkademin för ungdomar i det multikulturella området Kronoparken. 

Tillsammans med Svenska Basketbollförbundet kommer Loka Heroes bidra med ekonomisk stöttning och de verktyg som idag saknas för att Agnes idé ska bli verklighet. Som kick-off på TränarAkademin kommer ungdomarna att få åka på en inspirationsdag i samband med basketlandskampen i Stockholm i juni. Då står inspirerande föreläsningar, meet and greet och match på Hovet på schemat! 

- Stödet från Loka Heroes kommer att hjälpa oss enormt mycket eftersom det ger oss möjlighet att ge ungdomarna inspirationen till att bli ledare. Vi har sett hur ungdomarna växer när de får ta ansvar och tränarrollen är också en väldigt bra förberedelse för deras kommande arbetsliv, säger Agnes. 

– Det är väldigt viktigt att stötta eldsjälar som Agnes, som lägger ner så mycket tid på ungdomarna. Genom att bidra med det vi kan, de ekonomiska resurserna och att sprida kännedom om TränarAkademin, hoppas vi på att få igång en långsiktighet i hela Karlstads basketverksamhet. På så sätt kan vi göra en verklig skillnad i samhället med hjälp av basket, säger Fredrik Spendrup, vd för Spendrups och ordförande i Loka Heroes jury. 

 

Om Loka Heroes 
Loka Heroes är ett initiativ från Loka (Spendrups Bryggeri) och Svenska Basketbollförbundet. Tillsammans hittar, peppar och stöttar vi människor som gör skillnad i samhället med basket som verktyg. Vi tror att basket gör skillnad inom två av vårt samhälles största utmaningar - hälsa och mångfald. Basket är nämligen Sveriges mest jämställda och integrerade sport. Loka Heroes stöttar Heroes med pengar, kunskap, utrustning, kontaktnät och kanaler att nå ut. Loka Heroes strävar efter att inspirera fler till att göra skillnad i samhället med hjälp av basket. Hip-hop artisterna Ison&Fille, humorgruppen De Vet Du och WNBA-spelaren Amanda Zahui är ambassadörer för Loka Heroes. 

Läs mer på lokaheroes.se. eller på facebook.com/lokaheroes. 

Presschef Spendrups: Rose–Marie Hertzman, This is a mailto link, 0708-95 25 67 
Hållbarhetschef Spendrups: Anna Lidström, This is a mailto link, 070-182 78 73 
Ansvarig byrå: Håkanson United 
Projektledare SBBF: Mats Elsnitz 

Om Loka 
Loka, som är marknadsledare på smaksatt vatten, kommer från hälsokällan i Bergslagen. Människor har vallfärdat till hälsokällan i flera århundraden för att dricka av det mytomspunna vattnet. Innan vattnet tappas på flaska, kolsyras det lätt, salter tillsätts för att uppnå ett önskat mineralinnehåll och naturliga aromer tillsätts för att ge den goda smaken. Loka innehåller varken socker, sötningsmedel eller kalorier. 

Om Svenska Basketbollförbundet 
Svenska Basketbollförbundet vill att basketen blir Sveriges mest tillgängliga nationalsport. För oss betyder det att alla ska känna sig välkomna oavsett vem man är, var man bor eller var man kommer ifrån. På ungdomsnivå spelar vi Easy Basket utan tabeller, på gatan lirar vi 3x3 streetbasket och på elitnivå imponerar våra stjärnor i landslag, NBA, WNBA och Basketligorna. Vi har 80 000 medlemmar och 35 000 aktiva spelare över hela Sverige. 


 
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

   

Basketapp

appstoreGoogle

adlibris_190x150 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info