Hoppa till sidans innehåll

Luleå favoriter till segern i SBL Dam

19 SEP 2019 15:43
Det var inget snack - coacherna i SBL Dam lyfte Luleå som favorit till seriesegern i SBL Dam vid onsdagens upptaktsträff på Scandic Anglais i Stockholm. Alviks Janel McCarville tippas bli MVP och Uppsala får jumboplatsen enligt coacherna.
  • Uppdaterad: 19 SEP 2019 15:43

(Text från sbldam.se)

På Scandic Anglais i Stockholm hade media, coacher, spelare och övriga basketintresserade samlats på onsdagen för att ta del av tankar från coacherna och nyheter kring både SBL dam och SBBF. Träffen livesändes även via SolidSport för dem som inte kunde ta del av träffen på plats.

En av de största nyheterna var SBL dam och SolidSport kommit överrens om ett omfattande samarbetsavtal där alla ligamatcher kommer att sändas med start säsongen 2019-20. Matcherna kommer finnas som pay per view och kosta 59 kr där intäkterna går till hemmalaget för matchen i fråga, men vill du stötta din favoritklubb eller helt enkelt vill se alla matcher till ett förmånligt pris är det månadssupporter du skall bli. Att vara månadssupporter kostar 99 kronor per månad och innebär att du får tillgång till samtliga matcher i SBL dam samtidigt som intäkterna går direkt till det lag du väljer oavsett hemma- eller bortaplan.

Varje ligalag hade coacher på plats som fick svara på frågor och gavs möjligheten att dela med sig av sina tankar. Coacherna fick även rösta på en del frågor, bland annat om vilket lag som är mest respektive minst fair play, vilket lag man helst slår och givetvis vilka som är favoriter till guldet. Enligt coacherna står Luleå som favorit till att vinna guldet där nio av coacherna trodde på Norrbottenslaget som svensk mästare i vår.

Elisabeth Egnell, ordförande för SBL Dam, hur nöjd är du med årets upptaktsträff?

– Jag är supernöjd med årets upptaktsträff som tydligt visade att det händer massa roliga saker inom basketen på damsidan! Vår nya partner Scandic stod för ett perfekt bemötande, coacherna bjöd på spännande presentationer av lagen och vi fick tillfälle att berätta om ligans utökade samhällsengagemang och inte minst att vi kommer fortsätta sända alla matcher i SBL dam. Nu är vi riktigt redo för en spännande säsong!

Svenska Basketbollförbundet utnyttjade även dem upptaktsträffen genom att presentera damlandslagets nya förbundskaptenen, Marco Crespi, som kommer senast från uppdraget som förbundskapten för det italienska damlandslaget under EM 2019, men som även har en lång meritlista från högsta internationella nivå. En annan som medverkade på upptaktsträffen var landslagsstjärnan Amanda Zauhi vars säsong i WNBA med New York Liberty nyligen tagit slut.

Se SBL Dams upptaktsträff igen:  

Skribent: SBL Dam


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

 Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info