Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån

Månadsbrev från ordföranden

20 DEC 2018 12:21
Julen närmar sig med stormsteg och det är hög tid att skicka några önskningar till den snälla Baskettomten, säger Mats Carlson i sitt senaste månadsbrev.
  • Skapad: 20 DEC 2018 12:21

Till att börja med önskar jag naturligtvis att vår härliga basketfamilj fortsätter växa och utvecklas. Jag är enormt stolt över alla fantastiska insatser som görs över hela vårt land på både elit- och breddnivå. Bland barn, ungdomar och vuxna. I storstad och landsbygd. I både socialt utsatta områden och välbärgade villakvarter. I en gemenskap där vi inte exkluderar någon p.g.a. kön, hudfärg, ålder, fysisk eller psykisk status, religion, ursprung, politisk åsikt eller andra etiketter utan inkluderar alla som älskar basket och vill verka för en ännu bättre värld, tillsammans. Jag är väl medveten om att vi har en bit kvar innan vi kan vara helt nöjda men vi är på rätt väg och med gemensamma krafter når vi ända fram!

Nästa önskan till Baskettomten är att våra politiker kommande år till slut ska förstå hur viktigt det är att det byggs idrottsanläggningar överallt där människor bor och vistas. Vi behöver hallar och planer för att kunna erbjuda basket och meningsfull fritid till alla. Sverige behöver det och priset vi kommer att få betala om vi inte gör detta riskerar att bli högt! 

En annan önskan är att Basketsverige någon gång nästa höst fattar ett välförankrat, klokt och enigt beslut om en ny strategi fram till år 2025. Detta ligger i och för sig inte på Baskettomten att ordna utan är upp till oss alla att arbeta intensivt med under tiden fram till dess. Jag känner stor förtröstan och tillförsikt inför detta.

Jag önskar naturligtvis även sportsliga framgångar under 2019! Önskar verkligen att våra damer lyckas i EM och att vi får uppleva ännu en härlig blå-gul basketsommar! Tänk om den kan inledas med att vi även får se en svensk vinna NBA-titeln för sitt Warriors!

Finns naturligtvis mycket annat jag önskar mig men jag är övertygad om att vi kan fixa det mesta själva! Vi står på en stabil grund, lagd under många års strävsamt arbete med värderingar, utbildning och ekonomi. Nu är det dags att ta nästa steg. Ett steg i en riktning vi tillsammans kommer fram till! 

Avslutningsvis vill jag skicka ett stort tack till er alla för era insatser under det gångna året och passa på att önska er en riktigt God Jul & ett Gott Nytt År!

Mats Carlson
Ordförande
Svenska Basketbollförbundet


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

  

Basketapp

appstoreGoogle

adlibris_190x150 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info