Hoppa till sidans innehåll

Ny fysansvarig André Wredlert

2017-03-20 07:00
Förbundskansliet vill varmt välkomna vår nya medarbetare André Wredlert. Han kommer främst att arbeta med att öka den fysiska kapaciteten hos företrädesvis landslagsspelarna men även ge insikter till ledare på klubbnivå.
  • Uppdaterad: 2017-05-22 10:23

André Wredlert är 27 år, kommer från södra Stockholm och är fysioterapeut i grunden. Han kommer från basketföreningen KFUM Haga Haninge där han har varit verksam som både spelare, coach, fysio och fystränare.

André hade arbetat som personlig tränare och fystränare inom flera bollidrotter innan han påbörjade sin utbildning till fysioterapeut. Han har under flera år arbetat med att förebygga och rehabilitera idrottsskador och har på senare tid rört sig mer åt fystränarhållet. 

Sedan flera år tillbaka är han en del av SBBF:s landslags- och regionverksamhet i rollen som fysio. 

–   Redan från början märkte jag att André hade god kunskap om fysisk träning och en förmåga att förstå hur svensk basketboll fungerar. Därför är jag glad att välkomna André in i gänget, säger Per Källman ansvarig för ungdomslandslagsverksamheten och ordförande i Medicinska Kommitteen. 

På SBBF kommer André främst att arbeta med att öka den fysiska kapaciteten hos företrädesvis landslagsspelarna men även ge insikter till ledare på klubbnivå.

–   Basketen har alltid legat mig närmst om hjärtat, både som spelare, coach, fysio och fystränare. Därför känns det både ärofyllt och spännande att börja på förbundet, jag ser fram emot ett gott samarbete med landslagsledare, klubbledare och spelare, säger André Wredlert. 

Kollegorna på Svenska Basketbollförbundet önskar André varmt välkommen. 

Skribent: Elin Hernerfors
Epost: Adressen Gömd


 
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 Vi gillar basket! 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

SpaldingTrueToTheGameWhite196 
 

 

Va¦êlkommen-Hit_SBBF

SJ_25mm_svartBOKA DIN RESA HÄR

 

Basketapp

appstoreGoogle

adlibris_190x150

 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info