Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jerry Hugoson

Premiär för U16 regionverksamheten

30 OKT 2018 08:33
I helgen var det för första gången dags för regionläger för U16-spelare. Runt om i landet fick killar och tjejer födda 2003 chansen att som första generation genomföra ett tredje regionår. Totalt 364 spelare (147 tjejer, 217 killar) från 81 klubbar d
  • Uppdaterad: 30 OKT 2018 08:33

Regionverksamheten består för U16 av två läger, det förstå under helgen som var och det andra den 26 till 28 april 2019, samt Miki Herkel Cup. Lägren följer samma upplägg som U14 och U15 med 4 basketpass, ett yoyo-test, en utomhusjogg, ett styrkepass, samt ett teoripass. Teoripasset bestod bland annat av att se klipp från U15-landslagens träningar och matcher för att spelarna skulle få en bättre bild av det internationella spelet. Basketpassen genomfördes utifrån den gemensamma träningsplaneringen, som liksom U14 och U15 bygger i högre grad bygger på spelbaserade övningar där spelarna får jobba med att utföra tekniska färdigheter under mer matchlika förutsättningar. Träningsplaneringen för lägret finns tillgänglig här:

 

>>> Träningsplanering Region U16:1 2018-19

 

Citat från regionansvariga

"Historisk helg i Umeå; för första gången i regionsverksamhetens historia har vi nu genomfört ett u16-läger. Det som var extra kul var att vi hade spelare som var med för första gången i verksamheten. Nytt för detta läget var även att vi hade ny skola som anläggning, Hagaskolan. Hall och skola inom 50m, grymt!”
Rickard Carnerud, vikarierande regionansvarig Norra

"På teorin använde vi videoklipp från U15 landslagets matcher och träningar från i somras för att ge spelarna inblick i vad som krävs för att spela ungdomsbasket på internationell nivå. Den stora höjdpunkten på lägret var att ungdomarna var helt självgående utanför planen med att vakna på morgonen, passa tider, städning av rum etc. Också kul att se att det var så många spelare som förbättrat sin uthållighet och slog personliga rekord på yoyo-testet. Något som även märktes genom att de orkade hålla bra intensitet och fokus genom hela lägret." 
– Jesper Andersson, regionansvarig Mellersta

"Fyra spelare gjorde sitt första Regionläger. Annars var det bara välkända ansikten som anslöt på fredagseftermiddagen. Träningarna höll mycket hög klass där tjejerna drillades av två ligacoacher. Att spelarna hade utvecklats syntes dels på spelet men också på skivstångspasset och resultaten på yoyo-testet." 
– Peter Stenius, regionansvarig Östra

”Lägret var precis vad vi hade hoppats på, ett toppen läger där vi fick se motiverade ungdomar som hade tagit stora kliv framåt både på och utanför plan och där det syntes tydligt att det var många som hade gjort ett stort jobb när det kommer till konditionen. Allt detta var självklart väldigt glädjande och det var minst lika glädjande att se hur de har växt som människor också och hur mycket ansvar de tar nu. Lägret flöt på hur lugnt och bra som helst, alltifrån incheck till städning, till teori och träningar. Nu kommer vi med spänning följa dessa spelares framfart fram till nästa läger och det ska bli kul att se hur långt de har kommit då. "
Johan Persson, regionansvarig Stockholm Syd

"När vi tänker tillbaka på -03:ornas resa genom de tre regionåren och jämför med U16 läger 1 så är fysio Agnes uttalande på spiken när hon efter första skivstångsintroduktionen säger ‘Alltså jag blev helt rörd, de var fantastiska’! Vår lista där vi noterar framtida potentiella ledare, coacher, domare och spelare växte rejält i helgen och det ska bli spännande och se vilka som kommer att vara med och göra basketen större och ännu bättre framöver."
Jörgen Fastberg, regionansvarig Södra

Skribent: Anton Kalén


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

  

Basketapp

appstoreGoogle

adlibris_190x150 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info