Hoppa till sidans innehåll

Rapport från U15-regionläger 3

06 MAR 2019 14:50
I helgen som var genomfördes det tredje och sista regionslägret, för den här säsongen, för U15. Vi hade igång hela 420 spelare fördelat på 188 tjejer och 232 killar från 84 olika klubbar!
  • Skapad: 06 MAR 2019 14:50

För att få allt detta att rulla runt så hade vi 27 fantastiska ledare på plats, 6 regionansvariga och helt gäng andra involverade på olika sätt.  

Varje region genomförde, 4 basketpass, 1 fyspass, 1 morgonjogg, 1 yoyo-test, 1 teoripass och däremellan hanns det med x antal kg mat, många timmars sömn och vila samt en hel del skratt och samtal där nya vänskaper byggdes! 

Och just det är en stor del av regionverksamheten, att skapa en plats för spelare och ledare att växa på och en miljö där nya kontakter och vänskaper knyts. 

Södra – Jörgen Fastberg 
"Vi blev till slut 11 regionledare och 95 spelare fördelat på 35 tjejer och 60 killar från 23 olika klubbar.

Stort tack till arrangören BK Marbo i Kinna/Skene och ett supertack till regionledarna: Agnes Mellström, Anna Floren Olsson, Ellinor Fransson, Tova Berntson, Johanna Schubert, Tom Karlsson, Anders Thomasson, Mårten Lindström, Arvid Hemberg, Carl Matsson, Anthony Nusca.

Tillstånd smittar brukar vi hävda och när tillståndet är så positivt som det var under den gångna helgens läger i Skene så är det väldigt energigivande. Vill därför ge beröm till alla inblandade som ger oss hopp om en större och ännu bättre framtid för vår älskade sport."

Östra – Peter Stenius 
"Säsongens 3:e och sista U15-läger är till ända. Totalt 58 spelare, 27 tjejer och 31 killar, 6 coacher och 2 fysios samt RA mötte upp i Södertälje där vi delade Täljehallen med 200 hundar på utställning!

Tränarna Pejang Tahmasebi, Mille Panic, Oliver Malekzadegan på killarna och Rolle Busk, Benjamin Howard, Stefan Thorell på tjejerna gjorde ett fantastiskt jobb där man kunde se hur grupperna gjorde framsteg på varje träning. 

Vår fysio Erica Svanhagen hade hjälp av Sophie Almqvist som var med för första gången och tyckte att det var så kul att hon gärna fortsätter. 

Någon enstaka klubbcoach kom förbi men varför kommer det inte fler?

Lagom till morgonjoggen på söndagen börjar det snöa. Perfekt Cooperväder som en av tjejerna sa.

Ett stort tack till alla ledare, SBBK och framför allt till ”mattanterna” som serverar oss all god mat." 

Mellersta – Jesper Andersson 
"På säsongens sista U15 lägret för Mellersta i Tegelbruket i Örebro deltog 56 spelare, 21 tjejer och 35 killar, från 12 olika klubbar. 

Ledarna Abdulrahman Raoof, Calle Ellis, Johan Högberg och Hans Hägg guidade de entusiastiska ungdomarna på ett föredömligt sätt under helgen. 

På teorin på lördagskvällen fick spelarna själva reflektera över olika färdigheter som är viktiga för en basketspelare. En färdighet som vi pratade lite extra om var ledaregenskaper. Spelarna fick själva fundera över vad ledaregenskaper innebär samt berätta för sina kompisar om hur de ser på sina egna ledaregenskaper, dvs vad de gör bra och ska fortsätta med samt vad de själva kan göra mer av för att ha ännu bättre ledaregenskaper. 

Kul att se var att spelarna tog med sig detta till söndagens träning där det sattes nytt rekord i att coacha varandra under övningar och matchspel."

Stockholm Syd – Johan Persson 
"Trots sportlov så hade 45 killar och 41 tjejer, från 12 olika klubbar, hittat ut till Fredrika Bremergymnasiet i Haninge för säsongens sista U15 läger. 

Det blev ett lyckat läger som flöt på riktigt bra och det är tack vare fantastiska ungdomar men också en grym ledarstab. 

Det är så roligt att se hur dessa unga damer och herrar har växt både på och utanför planen och hur mycket mer ansvar de tar för varje läger som går! 

I ledarstaben som jag vill skicka ett extra stort tack till hittar vi, Karin Lidman, Pia Rosin, Anton Malmstedt, Joel Emnegard, Alki Kiriakidis, Tobias Bohm, Johan Pålsson och Cecilia ”Cilla” Ehn! 

Ett stort tack till Haninge Kommun, Haga Haninges Mujgan Whinter, kökspersonalen med Mia i spetsen och självklart Thomas Cooks för all er hjälp och för att ni gör det möjligt för oss att genomföra våra läger. Ni betyder allt!" 

Stockholm Nord – Christer Sjögren  
"Säsongens tredje och sista U15 läger för Region Stockholm Nord avhölls på kungliga Ekerö med boende på Ekebyhovsskolan och träning i moderna och fina Mälaröhallen.

På grund av Sportlov i stockholmsområdet så blev vi något färre än vanligt, 40 tjejer och 37 killar från 11 st klubbar deltog på lägret.

Helgen avlöpte alldeles utmärkt och vi är imponerade av hur få missade träningar grupperna hade, nästan inga skador och sjukdom alls. Träningarna bedrevs på en hög nivå med hög intensitet och energi och det är verkligen kul att se spelarna utvecklas både under och mellan lägren. Många talangfulla spelare på plats. Mycket bra jobbat allihopa!

Vi tackar Magnus Ljung på Ekerö Kommun för att vi fick använda kommunens lokaler, Andreas Berntsson hos arrangerande KFUM Blackeberg och Blackebergs föräldragrupp som hjälpte till att servera mat med mera.

Som vanligt även ett stort Tack till våra fantastiska ledare; Sofie Lagumdzija, Olle Skogh, Markus Eklund, Annica Johansson (välkommen tillbaka!) och Bakar Bakar! Ett Stort Tack även till Alexander Clark som hoppade in som ansvarig Fysio under helgen och gjorde det utmärkt!  

Nu ser vi fram emot MHC 3-6 juni och ungefär samtidigt kommer även inbjudan till Regionsverksamheten för U16 kommande säsong 2019/20 att mailas ut och vi hoppas se alla årets deltagare även kommande säsong! Tack för i år! Verkligen kul att se hur alla har utvecklats under året! Välkomna tillbaka 2019/20!"

Norra – Tommie Hansson 
"Region norra tillbaka till sitt ”andra” hem. Efter att ha haft några läger på andra skolor i Umeå var vi äntligen tillbaka till Dragonskolan som har blivit som ett andra hem för oss i region norra. En fantastisk lägerplats med allt vi behöver under ett och samma tak. 

Till detta sista läger för U-15 kom till sist 24 killar från 8 klubbar och 24 tjejer från 9 olika klubbar.

Regioncoacherna på plats var Eva-Lotta Strömsten, Jonny Ibrahimson (HU-15) samt Hasse Vågström, Emma Eriksson, Farkhad Jamaldinov, Elin Setzman (DU-15). Rickard Carnerud och Anna-Klara Blom var fysios på plats och undertecknad (Tommie Hansson) fans på plats som regionansvarig.

Som vanligt hade vi ett antal klubbcoacher på från vår stora region. Från Östersund och Sundsvall i söder till Luleå i norr hade ett 10-tal coacher tagit sig till Umeå, kul! Utöver det hade vi också ett antal lokala coacher från Umeå. 

Förutom de vanliga aktiviteterna genomförde Regionansvariga ett avslappnat samtal med 6 deltagande spelare. Tanken var att få höra deras ord om regionverksamheten där de själva skulle leda själva diskussionen. Vilket håll samtalen skulle gå var helt upp till deltagarna själva. Ett mycket trevligt sätt att lära känna dessa ungdomar och få lyssna på vad de har att säga.

Under lördagskvällen innan läggdags fanns möjligheten att se en match från basketligan herr på projektorskärm i matsalen. Många såg matchen men många valde också att gå och vila för att orka prestera maximalt på söndagen. 

Söndagens morgonjogg genomfördes i ett fantastiskt vårväder. Minus 5 grader och klarblå himmel som gjorde att snön reflekterades i snön som låg på marken."


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

  

 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info