Hoppa till sidans innehåll

Regionverksamheten 2019-2020 är igång

17 SEP 2019 13:43
Under helgen som var genomfördes det första regionslägret, för den här säsongen, och det var U15 som var först ut. Vi hade igång hela 434 spelare fördelat på 204 tjejer och 230 killar från 69 klubbar.
  • Skapad: 17 SEP 2019 13:43

För att få allt detta att rulla runt så hade vi 49 fantastiska coacher och fysios på plats, 6 regionansvariga och ett helt gäng andra involverade på olika sätt.  

Varje region genomförde, 4 basketpass, 1 fyspass, 1 morgonjogg, 1 cooper-test (3km löpning), 1 teoripass och däremellan hanns det med x antal kg mat, många timmars sömn och vila samt en hel del skratt och samtal där nya vänskaper byggdes.

Just det är en stor del av regionverksamheten, att skapa en plats för spelare och ledare att växa på och en miljö där nya kontakter och vänskaper knyts. 

Region Mellersta – Jesper Andersson 

"40 killar och 31 tjejer från 19 olika klubbar deltog på Region Mellerstas första U15 läger för säsongen i Ockelbo. På plats hade vi även klubbcoacher från 5 olika klubbar som följde lägret för att ta del av ungdomarnas upplevelser och lärdomar under helgen. De regionledare som guidade ungdomarna under helgen tillsammans med regionansvarige var Anton Boye Jakobson, Mario Blazevic, Marko Lasic och Michaela Elgeryd.

En stor höjdpunkt under lägret var att ungdomarna i hög grad uppvisade ett dynamiskt tankesätt som kännetecknas av att man ser på sina talanger, färdigheter och egenskaper som någonting man kan utveckla och förändra. Detta syntes framförallt i samband med uthållighetstestet där ungdomarna jämförde sig med sina egna personbästa på 3 km och var positiva mot varandra när man kom i mål. Många av de som hade förbättrat sina tider delade också under teoripasset, om uthållighet, med sig av hur de hade tränat under sommaren för att orka springa snabbare."

 

Region Stockholm Nord – Christer Sjögren 

"Säsongens första U15 läger för Region Stockholm Nord avhölls i Vällingby med boende, fysträning och teori på Vällingbyskolan och träning i klassiska Vällingbyhallen.

Helgen avlöpte alldeles utmärkt och vi var imponerade av energin och intensiteten på träningarna och framstegen som gjordes under lägret framförallt utanför planen. Träningarna bedrevs på en hög nivå med hög intensitet och energi och det är verkligen kul att se spelarna utvecklas både under och mellan lägren. Många talangfulla spelare på plats. Bra jobbat allihopa! 

Vi tackar Fredrik Stolpe på Vällingbyskolan för att vi åter igen fick använda deras lokaler och även Andreas Berntsson hos arrangerande KFUM Blackeberg och Blackebergs föräldragrupp P06 som på ett utmärkt sätt hjälpte till att servera mat med mera. 

Som vanligt även ett stort Tack till våra fantastiska ledare: Julia Minges, Emil Isho-Andersson, Jerry Hugosson, Fredrik Ernmark, Oscar Svahn och Erik Nygren-Ugarte! Ett Stort Tack även till klippan Emma Edenbert som var ansvarig Fysio under helgen och som vanligt gjorde det utmärkt!  

Nu ser vi fram emot Läger 2 den 6-8/12 i Södertälje och vi hoppas se alla deltagare från Läger 1 även på kommande läger! Vi hoppas att ni haft roligt, lärt er nya saker som ni kan använda samt träffat nya kompisar! Tack för helgen och varmt välkomna tillbaka i december!"

 

Region Södra – Jörgen Fastberg 

"66 Tjejer och 73 killar från 18 olika klubbar. Arrangör BK Marbo. Regionsledare på lägret var Agnes Mellström, Anette Möllerström, Anna Floren Olsson, Maria Albertsson, Marja Olander, Lina Storulv, Anders Thomasson, Nils Gjörup, Tom Karlsson, Albin Lundqvist, Carl-Oscar Falk, Ture Dillcrona, Jörgen Fastberg.

PG Fahlström talar ofta om idrottsmiljöers betydelse för utveckling. Jag vill påstå att ledarnas prestigelösa förhållningssätt, passion, kunskap och engagemang tillsammans med deltagarna nyfikenhet skapar en miljö som även är med och påverkar på distans. När spelarna i efterhand reflekterar och analyserar samt när de möter varandra på nätet och under matcher med sina lag."

  

Region Östra – Peter Stenius 

"Region Östras första läger för säsongen ägde rum i Södertälje. 40 killar och 30 tjejer från 11 klubbar samlades för att träna spelförståelse, springa Coopertest och träna fys.  

Fysträningen och skador togs om hand av vår duktiga fysio Erica Svanhagen. Basketträningarna tog Ulrika Karlsson, Patrik Rosenlund, Oliver Malekzadegan och Benji Howard hand om.

En del klubbtränare tittade in under helgen och det är alltid uppskattat. På teoripasset lade vi in en nyhet i form av Kahoot, ett slags” läxförhör” via datorn och där spelarna fick svara på frågor i sina mobiltelefoner. Det var ett uppskattat inslag där Basketbollförbundets generalsekreterare döptes om till Johan Hård. Det var inte många som hade koll på hans riktiga namn, Stark.

Som vanligt testar vi spelarnas kondition och på det här lägret sprang vi Cooper, 3000m. Över lag ganska bra tider och två grabbar tog sig in på toppen av 20-bästalistan för de senaste 10 åren. Bra jobbat!

Nästa läger för U15 är 6-8 december i Huskvarna." 

 

Region Norra – Tommie Hansson 

"Region norra levererar som vanligt. Vi kickstartade året på Dragonskolan i Umeå. 31 killar och 27 tjejer från 11 olika klubbar deltog på första lägret. Fotboll och en del sjukdom satte stopp för fler deltagare.

Lukas Enquist, Farkhad Jamaldinov, och John Munthe ledde killarna medan Katarina Kjällman, Felicia Melander och Mats Kero tog hand om tjejerna. Linnéa Andrén, Ebba Höglund och William Uddefall Hangasjärvi var eminenta fysios på plats och utöver det var undertecknad Regionansvarig på plats i Umeå.

Det var en fröjd att se hur roligt de tyckte de var att ses igen efter förra året och den gemenskap deltagarna visade upp var grym. Det var high fives, positiva tillrop och allt detta med en grym energi. Helt underbart att beskåda från sidan.

Samtliga deltagare försökte genomföra coopertestet. Alla lyckades inte på grund av skade- eller sjukdomskänningar men man ville ändå försöka utmana sig själv och sin tidigare tid. Kul att höra deltagare diskutera -Nu vet vi var vi ligger, vi ska alla förbättra våra resultat till nästa Coopertest. Det är rätt inställning det…

Ett lite nytt upplägg på teorin gjorde att vi tränade mycket på ungdomarnas sociala kompetens och vi avslutade med en liten frågesport genom kahoot. Ett mycket uppskattat inslag för både deltagare och ledare.

Som helhet hade region norra ett mycket bra första läger och vi hoppas att vi får ännu fler anmälda till nästa läger då fotbollssäsongen då är över.

På plats fanns också ett antal klubbcoacher. Vi hade besök av coacher från Boden och Luleå i norr och Sundsvall, Ragunda och Östersund i söder. Det är några timmars restid enkel väg för dessa klubbcoacher så det betyder att de verkligen brinner för sina adepter och dess utveckling.

På söndagens utomhusjogg sprang alla deltagare samtidigt tillsammans med 5 ledare. Det ska nämnas att alla joggare genomförde löpningen i hällregn då himlen verkade öppna sig…

Nu laddar vi för nästa läger för U-15, 6-8 december, även då i Umeå och Dragonskolan.

 

Stockholm Syd – Johan Persson 

"Med 96 spelare, fördelat på 50 killar och 46 tjejer, så kickade Stockholm Syd igång regionsäsongen i Haninge. En fantastisk grupp spelare som redan på U14 visade stort ansvarstagande fortsatte att leverera även detta läger. Det är ett nöje att jobba med dessa spelare som hela tiden visar att de vill lära sig och att de vill bli bättre, både på och utanför planen. 

Spelarna jobbade på bra hela lägret och likaså våra grymma ledare som detta läger bestod av, Nils Björndahl, Djordje Glavic, Markus Eklund, Ridwan Chowdhury, Marqus Landin, Francesca Landin, David Hessler, Anna Jimmerfors och våra fysios Cecilia ”Cilla” Ehn, Anton Olofsson, David Norenlind, Isac Sjaunja.  

Kul att se flera klubbcoacher på plats under helgen! 

Jag ser med spänning fram emot att följa dessa spelare och ledare under denna säsong och jag är övertygad om att stora framsteg kommer att göras på alla plan.” 


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

 Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info