Hoppa till sidans innehåll

Resan framåt fortsätter för Svensk Basket

2017-09-06 10:22
I helgen samlas stora delar av Basketsverige i Åkersberga utanför Stockholm för årets Tip Off, för förbundsseriekonferens, Barn- och ungdomsforum och BDF-råd, men också nästa steg i svensk baskets strategi.
  • Uppdaterad: 2017-11-15 22:23

Styrelsen har beslutat att denna resa ska involvera så många som möjligt. Resan inleddes på Basketforum i våras, följdes upp med en enkät och fortsätter nu. Då vi verkligen vill försäkra oss om att alla får chansen att vara med kommer vi under hösten och våren att återkomma med fler tillfällen runt om i landet att diskutera detta. Ett strategiarbete är ständigt pågående men det måste delas upp i etapper. Nästa stora etappmål är Förbundsmötet i april nästa år där vi ska fatta beslut om inriktningen för Svensk Basket fram till år 2025. Detta för att säkerställa att vi synkar med den övriga idrottsrörelsen och de övergripande mål som beslutades på Riksidrottsmötet i Karlstad i juni.
 
I vårt strategiarbete har vi fyra hörnpelare som vi kommer att diskutera mycket i helgen. De är:
  • Basketresan - Hur utvecklar vi basketspelare, ledare och domare med individen i centrum och för hela livet?
  • Föreningarna - Hur ser framtidens förening ut och vilka utmaningar måste den hantera?
  • Baskettillväxten - I delar av Sverige är bristen på halltider det största hindret för att växa. Hur kan vi påverka byggandet av hallar, utomhusplaner m.m. så vi kan fortsätta växa ännu mer och snabbare?
  • Svensk Basket - Hur definierar vi Svensk Basket och vad står vi för? Hur lever vi våra värderingar i föreningen, i distriktet och i förbundet?
Som ni förstår är detta stora och viktiga frågor. De gäller inte vem som ska vinna nästa match eller ens årets Basketligor. De gäller hur vi vill att framtiden ska se ut för vår älskade sport och hur vi kan utveckla den till glädje för både våra och kommande generationer. Vi i styrelsen är helt övertygade om att för att ett strategiarbete ska leva och engagera så måste alla som berörs ha en möjlighet att vara delaktiga och kunna påverka. Det är därför viktigt att diskussionen kring dessa frågor fortsätter efter Tip Off. I varje förening och i varje distrikt.
 
Jag hälsar alla deltagare mycket välkomna till Tip Off och ser fram mot att träffa er. Till er som inte kommer denna gång vill jag säga att vi inte glömt er! Ni kommer också att få chansen att påverka Svensk Baskets framtid. Ta den!
 
Mats Carlson
Ordförande
Svenska Basketbollförbundet


 
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

  

Basketapp

appstoreGoogle

adlibris_190x150 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info