Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anders Tillgren

RM - nu gäller det!

23 JAN 2019 11:33
I helgen är det dags för omgång 3 i RM och då får alla de som älskar att tävla sitt lystmäte. Kanske den rättvisaste turneringen i svensk basket, eftersom den sträcker sig över en hel säsong, bjuder på nya möten och äventyr för 15- och 16-åringar.
  • Skapad: 23 JAN 2019 11:33

Många av helgens matcher kommer också att sänds på SolidSport! Riksmästerskapen för U15 och U16 har kommit till Omgång 3. Sexton lag finns kvar och de ska nu spela gruppspel där de två bästa lagen i varje grupp går vidare till Omgång 4. Efter de två första omgångarna blir det nu ännu tuffare och lagen har förberett sig nu i veckan.

Många av matcherna kommer att direktsändas via SolidSport tack vare de lokala RM-arrangörerna. Alla länkar till matcherna kommer att offentliggöras på www.basket.se på fredag. Matcherna kostar pengar som går till den lokala arrangören ungdomsverksamhet.

Gruppindelningen ser ut såhär:

Flickor 15

Pojkar 15

Flickor 16

 Gammelstad har vunnit alla matcher utom en hittills i RM och coachas av Alexandra Eriksson, hon ger en kort lägesbeskrivning inför helgen.  

– Vi har haft en del skadeproblem under december och det har påverkat träningarna såklart. Vi har matchat en del denna vecka för att testa lite nya saker. 

Hur ser ni på era chanser?
- Vi går ju för avancemang eftersom vi gick till omgång 4 förra året. Nyckelmatchen blir nog mot Södertälje, vi har aldrig mött dem förut men har sett dem spela i olika turneringar. Sedan blir det väldigt kul att försöka ta revansch på Djursholm Indians som slog ut oss ifjol. 

Pojkar 16

I P16 slog vi en signal till arrangören Nässjö Basket och coachen Mikael Eriksson. Nässjö ställs mot Malbas, Täby och Spånga i omgång 3. Eriksson framhåller Täby som svag favorit i gruppen men varnar även för Malbas. 

– Vi slog dem visserligen i den första omgången men de visade riktigt fina resultat i den andra omgången. Vi åkte ut i denna omgång ifjol så det vore roligt att gå vidare i år.

Nässjö arrangerar också omgången vilket såklart ger hemmaplansfördel. För dem som inte kan ta sig genom de småländska skogarna för att heja på plats så kommer Nässjö att sända alla matcher i gruppen via Solidsport. Även de andra grupperna i P16 kommer att direktsändas via SolidSport.

För alla spelprogram, resultat, tabeller etc så hänvisar vi  till www.basket.se/rm

Skribent: Johannes Wohlert
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

  

 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info