Hoppa till sidans innehåll
Regionledare Södra 2017/18

Säsongens sista regionläger avslutat – 883 spelare på plats runt om i landet

2018-05-01 20:14
För andra året i rad genomförde U14 och U15 sina sista läger för säsongen tillsammans. Nu väntar sommarträning och för 180 lyckliga U15-spelare först Miki Herkel Cup.
  • Uppdaterad: 2018-05-07 10:38

Ett 100-tal ideella coacherna och fysios var under helgen på plats i Haninge, Kinna, Stockholm, Södertälje, Umeå och Örebro för att utbilda spelarna från totalt 95 olika klubbar. Det var som vanligt en intensiv helg för spelarna, med 4 basketträningar, ett Cooper-test, ett teoripass, en morgonjogg och för U15 ett pass med skivstångsintroduktion. 

På U14-teoripasset fick spelarna information drömmar och målsättning, att göra nulägesanalys och sätta upp SMARTA mål. U15 fick under sitt teoripass en sammanfattning på de sex tidigare teoripassen de har haft under U14 och U15, samt en inblick i vad som krävs för att nå nästa nivå, hur spelet ser ut på ungdomslandslagsnivå.

För U15-spelarna innebar lägret också en utbildning i att träna under vetskapen att 15 spelare per kön och region efter lägret kommer bli inbjudna till Miki Herkel Cup den 1–3 juni i Södertälje. Det ger spelarna ett utmärkt tillfälle att jobba med den ack så viktiga förmågan att hantera känslorna som uppstår. Nu väntar en lång sommar innan verksamheten drar igång igen i september, då även med regionläger i U16.

 

På regionverksamhetens facebooksida kan du kontinuerligt följa verksamheten och få relaterad information: facebook.com/regionverksamheten

 

"För både U-14 och U-15 väntar nu en sommar av eget ansvar för nu ska grunden byggas för nästa säsong. Mycket basket, konditionsträning och fysträning under hela sommaren gör underverk inför nästa år. Och som vi pratat om är att ansvaret för spelarens utveckling ligger inte hos någon annan än spelarna själva. Ni bestämmer själva hur bra ni vill bli och vilken väg ni väljer för att nå era drömmar och mål, ingen annan!"
Tommie Hansson, regionansvarig Norra

"En av de roligaste sakerna med verksamheten är att få se hur mycket alla individer utvecklas; hur långt årets U15-spelare har kommit sen de för ganska precis ett år sen satt och tittade på dåvarande U15-spelarnas träning. Det var också kul att se hur mycket U14-gruppen växt bara sedan förra lägret, både på plan, men kanske framförallt utanför." 
– Anton Kalén, regionansvarig Mellersta

"U15 spelarna var bra förebilder för U14 och de yngre fortsätter att växa både som grupp och individer. Lägret avlöpte smidigt och det är kul att se hur spelarna utvecklas och växer läger för läger."
Christer Sjögren, regionansvarig Stockholm Nord

"Vi hade 17 underbara ledare på plats som gjorde den här helgen till något alldeles extra för deltagarna. Det spred så mycket kunskap och energi hela helgen trots långa dagar med många timmar på golvet! Fantastiskt!"
Johan Persson, regionansvarig Stockholm Syd

"Följande ledare är ansvariga för att vi skapade en fantastisk lärmiljö! Ett stort tack till er som gjorde detta möjligt Agnes Mellström, Anette Möllerström, Ellinor FranssonMadeleine Håkansson, Marja Olander, Maria AlbertssonLina Storulv, Sofie Harvigsson, Anders Thomasson, Antonio MatekArvid Hemberg, Carl-Oscar Falk, Christoffer Henriks, Jörgen Lillieholm, Michael Bree, Mårten Lindström, Rachid El-Hallah, Steve Liljekvist, Tom Karlsson, Wictor Wideheim"
Jörgen Fastberg, regionansvarig Södra

Skribent: Anton Kalén
Epost: Adressen Gömd


 
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

   

Basketapp

appstoreGoogle

adlibris_190x150 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info