Hoppa till sidans innehåll

Slutspelet närmar sig för Jonas Jerebko

08 APR 2019 08:16
I helgen startar slutspelet i NBA, och jakten på NBA-titeln för Golden State Warriors och Jonas Jerebko. Se och lyssna på en ny intervju med Jonas, om säsongen hittills och de kommande utmaningarna.
  • Skapad: 08 APR 2019 08:16

När Warriors spelade mot Lakers i Los Angeles i torsdags fick SBBF en pratstund med Jonas efter matchen. som du kan se här: 

I Staples Center tog Warriors direkt ledningen med 12-39 efter första perioden, och Lakers var aldrig nära. Jonas spelade 18 minuter och stod för 3 poäng, 3 returer, 2 assists, 2 steals och 1 fin ”chasedown”-block. 

Under sin 10:e NBA-säsong har Jonas verkligen visat framfötterna och har flera gånger stått för avgörande insatser för världens bästa basketlag. I oktober, i Warriors andra match för säsongen, tippade Jonas i en buzzer-beater på bortaplan mot Utah Jazz. Han gjorde 20 poäng mot Toronto i november, 23 poäng mot Dallas i december, och ar hela tiden varit redo när head coach Steve Kerr kallat. 

Efter Warriors seger igår är det klart att laget vinner Western Conference och får hemmaplansfördel, minst fram till semifinalerna. Efter 3 av de fyra senaste titlarna och fem All-Stars i laget är Warriors favoriter att lyfta Larry O’Brien-pokalen i mitten av juni - vilket skulle göra Jonas jerebko unik som första svensk att vinna NBA. 

Vi håller tummarna och följer Jonas & Warriors lite extra nu under slutspelet, så följ SBBF på våra sociala medier för rapporteringar från NBA-slutspelet! 

Skribent: Isac Eriksson
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

  

 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info