Hoppa till sidans innehåll

Sofia Hägg - 100 landskamper idag!

2017-07-16 08:40
Häromdan gjorde Tobias Sjöberg sin hundrade landskamp på ungdomssidan. Idag är det en annan 97:a som går in i 100-klubben. Sofia Hägg, basketfostrad i Västerås. Foto:Vinstmatchen mot Holland där hon dribblar ifrån fd lagkompisen Janis Ndiba.
  • Uppdaterad: 2017-08-25 13:32

Idag på EM för damer U20 i Matosinhos, Portugal, gör Sofia Hägg sin 100:ade ungdomslandslagsmatch.

Sofias moderklubb är Västerås Basketklubb där hon som femåring togs med av mamma Åsa som startade upp en ny grupp basketspelare i området där de bor och gick i skolan/. Familjen Hägg är en riktig basketfamilj där både mamma Åsa och pappa Hasse har spelat basket och nu är coacher och ledare i samma föreningen. Äldre systern Lovisa och yngre Frida är även de duktiga basketspelare. 

Sofia Hägg här ganska unik genom att ha varit med på alla regionsläger och spelat Miki Herkel Cup, deltagit i läger och spelat ungdomslandslagsmatcher från U15 till nu U20. Dessutom har hon ofta varit varit lagkapten. Det sägs att Sofia missat en basketträning på ett läger pga en lättare benskada, men då körde hon ett pass på träningscykeln istället. 

Efter Västerås bar det av till Luleå RIG och i Luleå är hon fortfarande kvar och ska nu göra sitt fjärde år med de svenska mästarinnorna Luleå Basket.

Sofia är unik på många sätt  nu vill vi uppmärksamma en av alla hårt arbetande, outtröttliga och alltid glada spelare. Hon tillhör nu en liten grupp spelare som spelat så många landskamper. Tack och stort grattis till Sofia. Vi hoppas detta bara är början på din basketkarriär! 

Skribent: Lena Wallin Kantzy


 
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 Vi gillar basket! 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

SpaldingTrueToTheGameWhite196 
 

 

Va¦êlkommen-Hit_SBBF

SJ_25mm_svartBOKA DIN RESA HÄR

 

Basketapp

appstoreGoogle

adlibris_190x150

 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

 

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info