Hoppa till sidans innehåll

Stephen Dippel är ny kommersiell chef på SBBF

14 OKT 2019 11:06
Idag börjar Stephen Dippel sin tjänst som kommersiell chef på Svenska Basketbollförbundet. Det är en nyinrättad tjänst som inrättas för att skapa en bredare ekonomisk bas för svensk basket att stå på.
  • Skapad: 14 OKT 2019 11:06

I det ligger att arbeta med varumärket samt att paketera basketen på ett sätt som gör att olika samarbetspartners enklare kan ansluta och jobba med oss.
– Jättespännande att "Steve" är här, vi ser verkligen fram emot att ta nästa steg och utveckla vårt erbjudande, säger generalsekreterare Johan Stark.

Steve är född och uppvuxen i Piermont, New York som är en förort 30 minuter norr om Manhattan. Han har spelat basket på high school (bl.a. mot f.d. Duke-stjärnan och NBA spelaren Elton Brand i en match som förlorades med 40 poäng...) och college (junior varsity) i USA och spelar fortfarande i Division III i Stockholm.

Flyttlasset gick till Sverige 2005 efter att han ”blivit kär” i Stockholm som utbytesstudent under collegetiden. Steve har tidigare jobbat med migration, integration och budgetfrågor på Regeringskansliet och kommer senast från Nya Carnegiebryggeriet i Hammarby Sjöstad där hans fokus har varit affärs- och varumärkesutveckling.

Hur känns det, Steve?
- Fantastiskt, få gånger har jag varit så taggad på någonting i mitt liv. Energinivån är orimligt hög just nu.

Du har ju spelat basket och älskar sporten även om du inte har jobbat med den tidigare. Hur är din relation till basket?
- Sedan jag började spela basket på mellanstadiet under min uppväxt i New York har sporten betytt oerhört mycket för mig. Jag har sett flera basketspelare som viktiga rollfigurer, haft enastående basketcoacher som lärt mig mycket om livet på och utanför planen, haft förmånen att träna ungdomar som precis börjat upptäcka basket samt upplevt hur basketen är en otroligt stark förenande och inkluderande kraft i samhället.

Det är lika bra att vi stökar av den frågan som alla basketspelare får. Hur lång är du?
- 203 cm.

Du har jobbat på Regeringskansliet och med affärsutveckling, hur är din bild av basketen när du kliver på detta uppdrag?
- Att basket mår bra i USA är det ingen tvekan om. Att basket mår bra i Sverige och är inne i en ny spännande fas med tillväxt och ökande popularitet råder det inte heller någon tvekan om. För mig är det en självklarhet att Svensk Basket står redo att ta sin rättvisa plats bland Sveriges absolut mest populära och tillgängliga sporter, och jag ser otroligt mycket fram emot att tillsammans med teamet bidra till detta.

Vad blir det första du gör nu?
- Sätta mig in i svensk basket och förstå helheten för att få en uppfattning om hur vi ska paketera basketen och skapa en bredare ekonomisk bas. Därefter blir det självklart viktigt att utveckla de affärsmässiga kontakterna med alla intressenter. 

Vi hälsar Steve varmt välkommen och vi kommer att höra mer från honom framöver.

Skribent: Johannes Wohlert
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

 Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info