Hoppa till sidans innehåll

Svenska Cupen närmar sig avgörande

27 SEP 2019 16:09
Efter gårdagens besked är kvartsfinalparen klara i Svenska Cupen. Vinnarna i dessa matcher avancerar till Final Four och har chansen att vinna en nationell titel och en plats i Europacupen. Flera spännande derbyn står på menyn för basketpubliken.
  • Uppdaterad: 27 SEP 2019 16:09

Borås Basket var först ut med att välja motstånd och det blev Superettanlaget IK Eos som fick den äran. -Vi väljer Eos för vi tycker det är en intressant sportslig utmaning att möta ett lag som inte är i SBL och som vi då inte möter i fyra grundseriematcher. Vi förväntar oss en stor utmaning nere i Skåne och vi vet att vi möter ett bra lag med flera spelare med rutin från SBL-spel, säger Borås Baskets headcoach Henrik Svensson.

BC Luleå gick en oväntad väg och valde sina banemän från fjolårets slutspel, Jämtland Basket. Ett hett Norrlandsderby väntar därmed publiken i Östersund Vi gillar Norrlandsderbyn. Det blir såklart en tuff uppgift för att gå vidare i nästa runda. Nu när vi sitter med valet så känner vi att Jämtland är ett av gängen som vi har lite bättre kolll på eftersom vi har sett dem live två gånger. Dels i Finland men också i premiären mot Djurgården Basket, säger BC Luleås tränare Peter Öqvist.

Då återstår smålänningarna. Wetterbygden får Nässjö på sin lott i en match som kan gå hur som helst. Självklart känner båda lag att en plats i Final Four är inom räckhåll och väl där är det inte omöjligt att skrälla i en enstaka match mot högre rankat motstånd. Matchen spelas i Huskvarna Sporthall.

Final Four för herrarna spelas den 1-2 februari och arrangörerna Södertälje Kings är direktkvalificerade dit.

Topp 6 – 8-10 november

Jämtland Basket – BC Luleå

Wetterbygden – Nässjö Basket

IK Eos – Borås Basket

På damsidan får vi också ett Norrlandsderby men inte det vi är vara att se. 12-rankade RIG Luleå skrällde nämligen och får nu ta emot svenska mästarinnorna A3 Basket från Umeå. Allt annat än en bortavinst vore naturligtvis en stor knall men förhoppningsvis kan de unga tjejerna bjuda upp till kamp.

Alvik Basket slog ut BG Haga Dolphins i den första omgången och valde nu A-laget Norrköping Dolphins. – Det var mitt val, det blir ingen lätt match men vi är redo att göra vårt bästa för att ta en plats i Final Four, säger Alviks coach Fotios Ioannidis. Hemmalaget kommer naturligtvis att göra sitt yttersta för att hämnas juniorerna och samtidigt avancera.

Till sist har vi en repris på fjolårets semifinalserie mellan Högsbo Basket och IK Eos. Eos får resa till Gothia Arena och får sin första stora utmaning i Svenska Cupen efter en ganska enkel resa i de första omgångarna. Nu ser laguppställningarna inte ut som ifjol så det är svårt att utse en klar favorit, vi följer inledningen på säsongen för att kunna uttala oss om det.

Final Four för damerna spelas i Luleå den 25-26 januari och arrangören Luleå Basket är direktkvalificerad dit.

Topp 6 – 8-10 november

RIG Luleå – A3 Basket

Högsbo Basket – IK Eos

Norrköping Dolphins – Alvik Basket

Skribent: Johannes Wohlert
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

 Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info